09 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; KAP'a yapılan bildirimlere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Emlak Konut GYO arasında imzalanan “Deprem Bölgesinde Yapılacak Kalıcı Konutlara İlişkin Protokol” kapsamında, Bakanlık ismine ihale edilen “Adıyaman İndere Deprem Konutları A Etabı 2. Kısım İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için Ahes İnşaat ile 5 Nisan günü 3 milyar 653 milyon TL'lik sözleşmeye imza atıldı.

Ahes İnşaat'ın TOKİ'nin eski başkan yardımcısı ve AKP'li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi’nin aile şirketi olduğu biliniyor. 

Şirketin, depremlerden hemen sonra 28 Şubat tarihinde gerçekleştirilen “Adıyaman İli Merkez İlçesi Örenli Mahallesi 1 Etap 614 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesini de 999 milyon liraya aldığı gündeme gelmişti. 

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL lik sözleşme imzaladı! 

“Adıyaman İndere Deprem Konutları A Etabı 1. Kısım İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için ise yüklenici Cevahir Yapı Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. ile 4 milyar 104 milyon 961 bin liralık sözleşme imzalandığı açıklandı. 

Cevahir Yapı, Demirören Grubu'nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, villa imarına açtığı  Eyüpsultan Kemerburgaz'daki golf sahalarında protestolar arasında devam eden villa inşaatını da üstleniyor.

Emlak Konut GYO bu proje için Cevahir Yapı ile 2.9 milyar liralık sözleşmeye imza atmıştı. 

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL lik sözleşme imzaladı! 

“Adıyaman Gölbaşı Deprem Konutları 1. Etap İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için de Cent Yapı İnşaat- Serra Mühendislik-Maksem Yapı (Metur İş Ortaklığı) ile 2 milyar 744 milyon Türk Lirası tutarında sözleşme imzalandığı belirtildi. 

Bu şekilde afet bölgesi Adıyaman'da hayata geçirilecek deprem konutları için toplam 10 milyar 510 milyon 963 bin TL tutarında sözleşmeye imza atılmış oldu.  

İstanbul'da kentsel dönüşüm için tarih belli oldu! İstanbullular müjde! Bakan Kurum peş peşe açıkladı!

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!


Geri Dön