27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.



Piyasalarda ‘tatsız’ seyir geçtiğimiz hafta da sürdü. Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre; Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasından sonra piyasalarda yaşanan sert hareketlilik yerine dar bantta hareket başlamıştı. 22 Mart tarihinden 1.350- 1.450 seviyesi aralıklarında hareket eden Borsa İstanbul, hafta içinde alt sınırın altına geriledi. Koronavirüs salgını kapsamında aşılamalar sürerken vaka sayısının hızla artması, peş peşe gelen halka arzlara katılım için portföylerde yer açma çalışmaları, yabancı yatırımcıların düşen ilgisi ve yeni para girişinin olmaması Borsa İstanbul’da yukarı yönlü hareketleri kısıtlayan sebeplerden oldu. 

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. 19 Mart tarihinde Garanti hisselerinde yabancı payı yüzde 72.24 iken yüzde 54.4’e düştü. Bu süreçte Garanti Bankası hisselerinde yüzde 16’nın üzerinde değer kaybı meydana geldi. 

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2 nci hisse oldu!

Emlak Konut hisseleri ise yine yabancıların en fazla satış yaptığı ikinci hisse oldu. 

Akbank, Pegasus, Tüpraş, Ford Otosan da yine yabancı payının en çok gerilediği hisselerden oldu. Erdemir ise yabancıların son 1 ayda payını en fazla yükselttiği hisse oldu. 19 Mart tarihinde yüzde 56.61 olan Erdemir hisselerindeki yabancı payı 58.58’e yükseldi. 

Emlak Konut GYO'nun hisseleri uzun vadede kazandıracak!

Emlak Konut GYO hisseleri düşer mi çıkar mı?


Geri Dön