27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO hisselerinde 1.1 milyar liralık gelir elde edildi!

Emlak Konut GYO hisselerinde 1.1 milyar liralık gelir elde edildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut GYO'nun 23-24 Kasım 2010'da yapılan kesin talep toplamada beklentilerin üzerinde talep geldiği ve halka arzdan yaklaşık 1.1 milyar liralık gelir elde edildiği öğrenildi



 İRLANDA ile patlak veren, Portekiz ve İspanya gibi ülkelere sıçramasından endişe edilen Avrupa'daki son krizin göbeğinde Emlak Konut GYO hisseleri deyim yerindeyse kapışıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut GYO'nun 23-24 Kasım 2010'da yapılan kesin talep toplamada beklentilerin üzerinde talep geldiği ve halka arzdan yaklaşık 1.1 milyar liralık gelir elde edildiği öğrenildi.
Yabancı payı yüzde 75'e çıkarıldı

Yüzde 25'i halka arz edilen Emlak Konut GYO hisselerinin halka arz edilen bölümünün yüzde 70'i yurt dışına yüzde 30'u da yurtiçine ayrılmıştı. Bize gelen bilgilere göre bu hisselere yurtdışından iki kat, yurtiçinden de beş kattan fazla talep geldi. Emlak Konut GYO yönetimi, halka arz için gelen talepleri dikkate alarak yüzde 25'lik halka arzda yabancılara ayrılan yüzde 70'lik hisse miktarım yüzde 75'e çıkarma karan aldı. Yerli yatırımcıya da ayrılan yüzde 30'luk hisse miktarı da yüzde 25'e düşürüldü.

Satış fiyatı 1.70 lira oldu
Emlak GYO hisselerinin yatırımcıya satış fiyatı da, 1.60 TL ile 2.15 TL olarak belirlenen halka arz fiyat aralağında gelen talepler dikkate alınarak, yatırımcının lehinde, alt noktaya yakın belirlenmiş durumda. Hisselerin, yatırımcıya 1.70 liradan satılması kararlaşünldı. Emlak Konut GYO yönetiminin halka arz için 1.85 liralık bir satış fiyatı öngördüğü, bu yüzden belirlenen 1.70 liralık fiyatın, öngörülen hedefler açasından memun ettiği bize gelen bilgiler arasında. Böylece 625 milyon adet nominal Emlak GYO hisesinin saüşıiçin belirlenen ortalama 1.70 liralık fiyattan şirket, bu halka arzdan yaklaşık 1.1 milyar (1 milyar 62 milyon) lira gelir toplamış olacak..
Emlak GYO yönetiminin yurtiçinde ve yurtdışında halka arzdan elde edilen sonuçlardan çok memnun olduğu, özellikle yurtdışı satış için ilginç talepler geldiği öğrenildi. Muammer Kaddafi'nin lideri olduğu Libya'dan küçümsenmeyecek miktarda talep geldiği belirtildi. Libya Yatırım Ajansı'nın yaklaşık 100 milyon liralık Emlak Konut GYO hissesi talep ederken ABD, İngiltere ve Körfez ülke fonlarından da dikkat çekici talep geldi. Aynca İsveç merkezli Baltık fonlannın da ciddi alım talebinde bulunduğu öğrenildi.

Talepte 'devletin rolü var
EMLAK (GYO) hisselerine büyük talep gelmesi, şirketin kamuya ait olmasına bağlanıyor. Uzmanlar, son dönemde peş peşe yapılan gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin halka arzında eksik bilgilendirme gibi bazı nedenlerle, özellikle yabancı yatırımcılardan yoğun eleştiriler geldiğine dikkat çekiyor.
Hürriyet


Geri Dön