Emlak Konut

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri'nde zam şoku! 2.5 milyon TL olan evin fiyatı 4 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için merakla beklenen kura tarihi dün açıklandı. Kura tarihinin açıklanmasından hemen sonra dev zam yapılan projede fiyatlar neredeyse ikiye katlandı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı - Türk Hava Yolları Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için merakla beklenen kura tarihi dün resmen açıklandı. Kura tarihinin açıklanmasından hemen sonra dev zam yapılan Yenişehir Evleri'nde fiyatlar neredeyse ikiye katlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de 3. havalimanı çalışanları için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Türk Hava Yolları işbirliğiyle “çılgın proje” Kanal İstanbul güzergahında Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekarelik alanda konut inşa edileceğini müjdelemişti. 2018 yılından beri gündemde olan proje kapsamında etaplar halinde toplam 14 bin konut inşa edilerek Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılması, inşa edilecek olan konutların en az 3 bin adedinin THY  ve iştiraklerinin çalışanlarına satılması için sözleşme de imzalanmıştı.

2 HAFTADA 450 BİN KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahında tarla ve orman niteliğindeki dev arazide THY ve Emlak Konut GYO'nun ortak olduğu “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesi için başvurular Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Mayıs'ta başlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasından hemen sonra 19 Mayıs 2023'te dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum proje için başlatılan kampanyayı açıkladı. “Emlak Konut ve THY işbirliğiyle mega kent İstanbul’da ilk defa konut sahibi olacaklara yeni sosyal konut müjdesi! 13 bin bağımsız bölümün yer alacağı projesi için kura başvuruları başladı” duyurusu yapılan kura başvuru süresi 2 Haziran 2023 tarihinde sona erdi.

1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dairelerden oluşan projeden konut alabilmek için iki haftada 450 bin kişi başvuru yaptı. Söz konusu bu dönemde 72 metrekare 2 oda 1 salon dairenin satış fiyatı 2 milyon 592 bin Türk Lirası şeklinde idi.

KURALAR YARIN ÇEKİLİYOR

Başvuru sahiplerinin 11 aydır merakla beklediği kura tarihi dün resmen açıklandı. Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde  hak sahipleri yarın saat 10.00’da gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek. 2 etapta toplam 2 bin 894 bağımsız bölüm için kura çekimi yapılacak. Fakat söz konusu bu süreçte projenin de yer aldığı alanı kapsayan imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalar sonucunda iptal edildi. İptal kararı inşaat ve satış süreciyle ilgili soru işaretleri yaratıyor.  

FİYATLAR FIRLADI

Projeye başvuru yapan vatandaşları mahkemenin iptal kararı dışında kötü bir sürpriz daha bekliyor, o da ikiye katlanan konut fiyatları.

Başvuru sürecinde 2.5 milyon Türk Lirası olan 2+1 dairelerin fiyatı 4 milyon liraya çıktı. Projenin son açıklanan satış fiyatları şu şekilde “1+1 konutların fiyatı 3 milyon 370 bin lira -3 milyon 800 bin lira. 2+1 konutların fiyatı 4 milyon 20 bin lira- 5 milyon 720 bin lira. 3+1 konutların fiyatı 5 milyon 730 bin lira- 7 milyon 700 bin lira.”

Yenişehir Evleri'nde eski fiyatlar şu şekildeydi:

1+1 konutlar için ödeme planı

 

2+1 konutlar için ödeme planı

 

3+1 konutlar için ödeme planı

THY-Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi 4 Mayıs'ta! Dev projede peşin alımlarda yüzde 25 indirim fırsatı!

Elektriğe büyük zam işte o tarihte! Uzman isim resmen açıkladı: Faturalar uçacak!

İstanbul'dan sonra İzmir için de büyük deprem uyarısı geldi: 7.1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Milli Emlak'tan Mayıs 2024 müjdesi! 10 bin TL'ye KDV'den muaf arsa satacak!