27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal bir yatırımcının doğrudan talebine istinaden hisselerinin yüzde 4,92'lik kısmını blok satış şeklinde satma konusunda anlaşmaya vardı. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ söz konusu bu işlemle bu işlemle 1 milyar 402,5 milyon Türk Lirası brüt gelir elde etti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, elde edilen gelirin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nn yatırım bütçesinde kullanılması bekleniyor.

Konu ile ilgli olarak verilen detaylara göre, söz konusu satış işlemi, mutat kapanış işlemleri ve resmi onaylara bağlı şekilde, dün borsa dışı bir işlemle sonuçlandı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın konsolide 56 milyar 218 milyon Türk Lirası bilanço aktif büyüklüğüne karşılık 82 milyar Türk Lirası net aktif değeriyle Türkiye’de konut sektörüne yön vermeyi sürdürdüğü bildirildi. 

Emlak Konut GYO dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!


EMLAK KONUT GYO BEŞİKTAŞ AKAT PROJESİ BAŞLIYOR

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada İstanbul Beşiktaş Akat yer tesliminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beşiktaş Akat arsası, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Akat Mahallesi, 18 ada 1 parselde yer alıyor. Söz konusu arsa için için Yiğit Enerji ve Kubba İnşaat ortaklığı ile 7 Eylül'de sözleşme imzalamıştı. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat arsasında yer teslimi yapıldı. 'İstanbul Beşiktaş Akat Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin yer teslimi yüklenici Yiğit Enerji İnş. San. ve Tic. A.Ş. - KUBBA İnş. ve Gayr. Geliştirme Ltd. Şti. - DBH Global İnş. Taah. A.Ş. İş Ortaklığı'na (Beşiktaş Akat Ortak Girişimi Adi Ortaklığı) 18 Eylül'de yapıldı. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Beşiktaş Akat arsasının brüt alanı 13 bin 500 metrekare, fonksiyonu da gelişme konut alanı şeklinde açıklandı. Söz konusu arsa, TAKS: 015, Yençok: 15,50m yapılaşma koşullarına sahip. 


Ebruli Kayaşehir'de 60 ay vade 1.20 faiz fırsatıyla!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat projesi resmen başlıyor!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kura çekiliş tarihleri belli oldu mu? Yenişehir Evleri'ne başvuranlar dikkat! 


Geri Dön