27 / 04 / 2024

Emlak Konut kampanyasıyla 15 günde 2 bin konut satıldı!

Emlak Konut kampanyasıyla 15 günde 2 bin konut satıldı!

Emlak Konut GYO, 1 Ağustos’ta başlattığı ‘Ülkemizin yarınlarına güveniyoruz’ kampanyasıyla 15 günde 2 bin konut sattı. Bu rakam 2015 yılının ağustos ayına göre 4 kat yükselişe işaret ediyor.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 1 Ağustos’ta başlattığı ‘Ülkemizin yarınlarına güveniyoruz’ kampanyası yoğun ilgi görüyor. Yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olma imkânı sunulan kampanya ile Emlak Konut GYO’nun satışları 4 kat arttı. Edinilen bilgiye göre 15 günde 2 bin bağımsız bölüm satıldı ve toplam 1.3 milyar TL ciro elde edildi. Geçtiğimiz yıl ağustos ayının tamamında satılan bağımsız bölüm sayısı 1024 idi. Ağustos 2015’in 15 gününde satılan konut sayısının 500 olduğu göz önüne alındığında, kampanyanın etkisiyle bu yılın ağustos ayının yarısında satılan konut sayısının 4 kat artış gösterdiği ortaya çıkıyor.


CİROSU 3 KAT ARTTI

1.3 milyar TL’lik cirodan hareketle kampanyada bir dairenin ortalama fiyatı yaklaşık 650 bin TL olarak hesaplanıyor. Emlak Konut GYO’nun Ağustos 2015’te satışını gerçekleştirdiği 1024 bağımsız bölümün Katma Değer Vergisi (KDV) hariç peşin satış değeri ise toplam 487 milyon 435 bin TL olarak açıklanmıştı. Böylece Emlak Konut GYO, ağustosun ilk 15 gününde 1.3 milyar TL ile 2015’in Ağustos ayı boyunca gerçekleştirdiği toplam satış rakamının üç katına ulaştı. Emlak Konut’un 30 projede 15 bin konutla başlattığı 31 Ağustos’a kadar geçerli kampanyaya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği de (GYODER) katılmış, proje sayısı 86’ya konut sayısı da 56 bine çıkmıştı.


Konut kredisi faizlerinde ikinci indirim bekleniyor

Birçok bankanın geçen hafta konut kredi faiz oranlarını eşitli vadelerde aylık yüzde 1’in altına düşürmesine rağmen beklentilerin karşılanmaması nedeniyle piyasalarda ikinci indirim beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut kredilerinde yıllık faiz oranlarının yüzde 9’a

doğru çekilmesi çağrısına karşın bankaların geçen hafta yaptığı indirim ile konutta faiz oranları 5 -10 yıl vadelerde hâlâ yüzde 11.5’in üzerinde

seyrediyor.


İŞ’le bir NEF’este 78 milyonluk satış

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Nef, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği’nin (GYODER) ağustos ayı boyunca geçerli özel konut kampanyasındaki 4 projesinde 106 konut satılırken toplam 78 milyon liralık ciroya ulaştıklarını duyurdu. İş GYO ve Nef’ten yapılan açıklamada iki şirketin ortak projesi İnistanbul’da 30 milyon liralık satış yapılırken, İş GYO’nun Kartal Manzara Adalar projesinde 25 milyon lira, Nef Ataköy 22 ve Nef Merter 12’den toplam 23 milyon TL satış cirosu elde edildiği belirtildi. Kampanya sayısı ile projelere gelen talep sayısının önceki dönemlere kıyasla beş kat arttığı kaydedildi.


Habertürk




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi 49 firmanın katılımıyla başlatılan 'Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye' kampanyası devam ediyor. Kampanya'nın ilk 15 gününde 2 milyar liraya yakın satış yapıldı. 


EMLAK Konut GYO'nun girişimi ve GYODER üyesi 49 firmanın desteği ile kamuoyundan büyük ilgi gören kampanyada, 120'nin üzerinde projede yer alan konut ve ticari alanlar 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7'lik bir kredi faizi ile sahiplerini buluyor. Kampanya'nın ilk 15 gününde 2 milyar liraya yakın satış yapılırken gayrimenkuller için peşinatın yüzde 20 olması ve yüzde 5 ara ödeme seçeneğinin bulunması tüketicileri cezbediyor. 


KAMPANYAYA BÜYÜK İLGİ 

Birçok firma kendi bünyesinde sundukları birbirinden cazip ödeme ve fiyat seçenekleri ile kampanyaya katılıyor. Kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, milli bir görev olarak başlattıkları bu tarihi kampanyanın kısa bir süre içerisinde sektörde büyük bir hareketlilik ve canlılık yarattığını söyledi. Ülkenin geçtiği bu zor dönemde ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak hayata geçen kampanya sayesinde vatandaşların daha kolay şartlarda ev sahibi olma imkânı yakaladığını vurgulayan Torun," Tüm üyeleriyle birlikte istihdamın artması ve sektörün ekonomiye katma değer sağlaması için çalışmalarına devam eden GYODER, tüm üyeleriyle birlikte desteklediği kampanyayla birlikte ortak bir kalkınma hareketi başlatmayı amaçlıyor" mesajı verdi. 


FAİZ İNDİRİMİ ÖNEMLİ GYODER 

Başkanı Aziz Torun, 1 Ağustos'ta başlatılan kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini belirterek "Milli bir görev olarak başlattığımız bu tarihi kampanyamız kısa süre içinde sektörde büyük bir hareketlilik ve canlılık yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve GYODER'in çağrılarına uyarak bankaların bu süreçte faiz indirme yönünde karar alması oldukça önemli ve iyi niyetli bir adımdır. Finansman maliyetinin azaltılması milli ekonomi seferberliği başlattığımız bu günlerde yalnızca gayrimenkul sektörü için değil tüm sektörler ve yatırımcılar için kritik önem taşımaktadır. Türk ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme için asıl beklentimiz yıllık bazda faizlerin yüzde 10'un altına düşmesidir. 


GÜN FEDAKÂRLIK GÜNÜDÜR 

GYODER Yüksek İstişare Kumlu Başkanı Avni Çelik ise "Ekonomi canlanmalıdır. Satışlar artmalı, güven endeksi yükselmelidir. Bugün kâr günü değil fedakârlık günüdür. Bu nedenle gayrimenkul sektörü davete fedakârca, cesurca tepki vermiş, talebin canlanması için vadeler uzamış, vade farkları düşmüştür. Bankalarımız faizleri düşürmek için harekete geçmişler, gayret içindeler, Tüketici mesajımızı almıştır. Fırsatı okumuş kazancı görmüştür. Okuyoruz ki; sektörümüzde ağustos ayı için olağan olmayan oranda satışlar artmıştır. Tüketici bu fırsatı değerlendirecek, kazanacak, ekonomi hızlanacak, ülkemiz kazanacak." değerlendirmesinde bulundu. 


BANKALAR DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMALI 

KAMPANYAYA 15 konut ve ticari ünite ile öncülük eden Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum da, tüketicilerin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını vurgulayarak,"Kampanya gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilançolarına olumsuz j bir etki yapmayacak ve piyasada domino etkisi yaratacak" dedi. Kurum, bu süreçte bankaların konut kredisi faizlerini indirmelerinin olumlu bir adım olduğuna dikkat çekerek "Önümüzdeki dönemde t bankalar tarafından sektöre daha da fazla katkı verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Güneş


Geri Dön