02 / 05 / 2024

Emlak Konut talep rekoru kırdı, bugün borsada gong çalıyor!

Emlak Konut talep rekoru kırdı, bugün borsada gong çalıyor!

IMKB'de bugün gong çalacak olan Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerinde yurtiçi ve yurtdışında rekor kırdı . Bu rekor Emlak GYO'nun halka arzını en büyük 5 halka arz işleminden biri yaptı



Gayrimenkul sektöründe özellikle son 8 yılda gösterdiği yüksek performansla dikkat çeken Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en başarılı halka arz işlemlerinden birini gerçekleştiriyor. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25'ini halka arz etmekte olan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihlerindeki ön talep toplama ve 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerinde hem yurtiçi hem yurtdışı yatırımcının rekor ilgisiyle karşılaştı. Yurtiçinde tahsisatın 4.1 katı, yurtdışında 1.5 katı ve toplamda ise 2.2 katı talep gördü. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan talep gelmesi, Emlak Konut GYO'ya yılın rekorunu kırdırdı. Ayrıca, bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı satış oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO'da yüzde 70 olan yurtdışı tahsisat oranı yüzde 75'e yükseltildi. İki buçuk hafta boyunca devam eden Uluslararası roadshowda 120 yatırımcı grubuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan talep toplandı.

En çok İngilizler talep gösterdi
Yurtdışı satışta bölge dağılımı; İngiltere'de yüzde 28, Avrupa'da yüzde 26 Amerika'da yüzde 24 ve Ortadoğu'da yüzde 22 olarak gerçekleşti. Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerindeki bu rekor başarısıyla son 2 yılın en büyük halka arz işlemini TSKB ve UniCredit Bank AG global eşliderliğinde gerçekleştirmiş oluyor. Ayrıca, bu talep yoğunluğu, Emlak Konut GYO'nun halka arzını, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birisi yapıyor. Dünya piyasalarını etkileyen İrlanda krizine rağmen, İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerinde çok başarılı roadshowlar düzenleyen Emlak Konut GYO'nun halka arz süreci, krizden etkilenmeyerek, hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımcılardan global ölçekte büyük ilgi gördü.

'Türk ekonomisi kazandı'
Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı ve  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar Emlak Konut GYO'nun başarılı halka arz sürecinin, kendileri kadar Türk ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını belirterek "Emlak Konut GYO, 2003 yılı başındaki değerini bugüne kadar üç kat artırdı, bu muazzam halka arz başarısıyla daha da artıracak. Emlak Konut GYO'nun halka arzı sadece bizim değil, Türkiye'nin de gururu oldu. 2 Aralık'ta İMKB'de ilk adımını atacağımız yeni dönem, borsaya da derinlik kazandıracak. Talep toplama sürecinde yatırımcılarla yakaladığımız bu sinerji, bizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1 milyar 52 milyon TL artacak ve bununla birlikte İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerinde modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yeni yerleşim birimleri yeni siteler üreteceğiz" diye konuştu.
Sabah Emlak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Emlak Konut GYO'nın halka arz işleminde ön ve kesin talep rekoru kırıldı

Halka arz işleminde 2 Aralık 2010 tarihindeki finale yaklaşan Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerinde, yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşarak talep rekoru kırdı. 29.119 yurtiçi yatırımcıdan gelen rekor talebin yanı sıra, bu sene yapılan tüm halka arz işlemlerinin çok üzerinde yurtdışı satışı yapılarak, yılın en büyük halka arz işlemine imza atan Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birini TSKB ve Unicredit Global eş liderliğinde gerçekleştiriyor.

Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25'ini halka arz etmekte olan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihlerindeki ön talep toplama ve 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerinde hem yurtiçi hem yurtdışı yatırımcının rekor ilgisiyle karşılaştı. Yurtiçinde tahsisatın 4.1 katı, yurtdışında 1.5 katı ve toplamda ise 2.2 katı talep gördü.

29.119 yurtiçi yatırımcıdan talep gelmesi, Emlak Konut GYO'ya yılın rekorunu kırdırdı. Ayrıca, bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı satış )ranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde calırken, Emlak Konut GYO'da %70 olan yurtdışı tahsisat oranı %75'e yükseltildi, ki buçuk hafta boyunca-devam eden Jluslararası roadshowda 120 yatırımcı puhuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan alep toplandı. Yurtdışı satışta bölge lağüımı; İngiltere'de %28, Avrupa'da &26 Amerika'da %24 ve Ortadoğu'da %22 )larak gerçekleşti. Emlak Konut GYO, ön re kesin talep toplama süreçlerindeki >u rekor başarısıyla son 2 yılın en büyük ıalka arz işlemini TSKB ve UniCredit Bank İG global eşliderliğinde gerçekleştirmiş ıhıyor. Ayrıca, bu talep yoğunluğu, Emlak [onut GYO'nun halka arzını, Cumhuriyet arihinin en büyük 5 halka arz işleminden »irisi yapıyor.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Âurat Kurum, ön ve kesin talep Dplama dönemlerindeki yoğun ilginin, atırımcılara verdikleri kurumsal üvenin doğal bir sonucu olduğunu elirterek şunları söyledi: "Emlak bnut'un güçlü mali yapısı ve iş eliştirme faaliyetlerindeki vizyoner aşanlarının kaçınılmaz sonucu olan u başarılı halka arz sürecinin, gurur eren^onuçlarım sizinle paylaşmaktan ıutluluk duyuyorum. Hem ön talep, em de kesin talep toplama döneminde, ize yoğun ilgi gösteren yurtiçi ve urtdışı yatırımcılarımıza şükranlarımı .ınuyorum. Yatırımcılarımızla karşılıklı üvene dayalı olarak yakaladığımız u sinerji, bugüne kadar yaptığımız ve aktörümüze yön ve hız veren başarılı rojelerimize yenilerini ekleme şevki ığlayacak. 2 Aralık 2010 tarihinde AKB'den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle, Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz."

Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkam ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı açıklamada, Emlak Konut GYO'nun çok başarılı halka arz sürecinin, kendileri kadar Türk ekonomisi açısmdan da büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu: "Emlak Konut GYO, 2003 yılı başındaki değerini bugüne kadar üç kat artırdı, bu muazzam halka arz başarısıyla daha da artıracak. Emlak Konut GYO'nun halka arzı sadece bizim değil, Türkiye'nin de gururu oldu. 2 Aralık'ta İMKB'de ilk adımını atacağımız yeni dönem, borsaya da derinlik kazandıracak. Talep toplama sürecinde yatırımcılarla yakaladığımız bu sinerji, bizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1.052 milyon TL artacak ve bununla birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta  . olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerinde modern hayatm gerektirdiği donatılarla bezenmiş yeni yerleşim birimleri yeni siteler üreteceğiz."

Yatırımcılar talep döneminde kazanmaya başladı

Emlak Konut GYO, 2 Aralık 2010 tarihinde İMKB'de işlem görmeye başlayacak. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25'ini halka arz eden Emlak Konut GYO, halka arzında birim fiyatı 1.70 TL olarak belirledi. Hisselerin yüzde 25'si Yurtiçi Bireysel ve Kurumsal, yüzde 75'i ise Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara satıldı. Emlak Konut, ön ve kesin talep toplama sürecinde yatırımcılarına iskontolu peşin ödeme teşvikleri sundu. Ön ve kesin talep sürecinde talepte bulunan yatırımcılar, yüzde 2.5 - 5.0 oranlarında peşin ödeme teşvikinden faydalandılar. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcılardan, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde olan yatırımcılar, Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirdiği gayrimenkul projelerinden yüzde 5 indirim kazandılar.

Başarılı projeler dikkat çekiyor

Emlak Konut GYO, 2002 yılından bu yana sağlanan ekonomik istikrarın da etkisiyle, hızlı bir büyüme ve yüksek karlılık oranı yakaladı. 6.9 milyar TL'lik portföy, 4.8 milyar TL'lik net aktif değerleri, Emlak Konut GYO'nun halka arz sürecindeki en büyük avantajlarını oluşturuyor. Gayrimenkul sektörünün belirleyici markalarından biri haline gelen Emlak Konut GYO'nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, karı 201 milyon TL seviyesinde. 50 yılı aşkın tecrübesi, ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimi, ana hissedarı TOKİ'yle olan verimli işbirliği, Emlak Konut GYO'nun yatırımcıya güven veren unsurlarının başında geliyor.

Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılına kadar çok sayıda bağımsız ünite üreten Emlak Konut, 2003'ten bu yana 21 bin 47 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı. Gayrimenkul portföyünde, 20 adet devam eden proje, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsa, 4.5 milyon metrekare henüz ihalendirilmemiş arsa stoğu yer alıyor. MyWorld,UphillCourt, Avrupa Tem Konutları, Soyak Mavişehir ve Kent Plus gibi tamamladığı referans projeleriyle de öne çıkıyor. Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 4.5 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy değeri içinde yüzde 67'lik bölümü oluştururken, bu yüzde 67'lik bölümün yüzde 56'sı ise halihazırda ihale edildi."
Hürriyet

--

Emlak Konut GYO hisseleri borsada

İstanbul Mankul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde 2023 yılında koymuş olduğumuz hedefte bin şirket  ve nüfusumuzun yüzde 10’una yakın yatırımcı hedefliyoruz" dedi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinin İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlaması nedeniyle gong töreni düzenlendi.

Hüseyin Erkan burada yaptığı konuşmada, bugün yeni bir halka arzı başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erkan, 2010 yılında bu halka arzlarla, halka arz edilmiş şirket sayısının 21’e ulaştığını bildiren Erkan, halka arzı gerçekleştirilen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan 1,1 milyar liralık hasılat elde edildiğini kaydetti.

Bu yıl halka arzlardan elde edilen toplam hasılatın yaklaşık 3,5 milyar liraya yaklaştığını ifade eden Erkan, yeni halka arzlarla birlikte yatırımcı sayısında artış beklediklerini kaydetti.

Erkan, Emlak Konut GYO’nun halka arzıyla birlikte 2 bin 729 kişinin ilk defa sermaye piyasası ile tanıştığını, uzun zamandır hesabı olup hisse senedi almayan 4 bin 363 kişinin de bu halka arzdan pay alarak sermaye piyasasına girdiğini, dile getirerek, bu arzla birlikte 29 bine yakın kişiden talep geldiğini anlattı.

"Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde 2023 yılında koymuş olduğumuz hedefte bin şirket  ve nüfusumuzun yüzde 10’una yakın yatırımcı hedefliyoruz" diyen Erkan, bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

Hüseyin Erkan bu yıl toplam 14 şirketin tahvil bonosunun halka araz edildiğini ve bunlardan da 1 milyar liraya yakın hasılat edildiğini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vedat Akgiray ise bugün gerçekleştirilen halka arzın çok önemli olduğunu, bugünün sermaye piyasaları için öneminin daha sonra anlaşılacağını dile getirdi.

Emlak Konut GYO halka arzının bu yılın en büyük halka arzı olduğuna işaret eden Akgiray, TOKi’nin büyüklüğü düşünüldüğünde TOKİ’den başka halka arz beklentilerini anlattı.

Akgiray, bu halka arzın başarılı bir şekilde bittiğini ifade ederek, bunun gurur verici olduğunu söyledi.

Vedat Akgiray, bu halka arzın, bundan sonra daha büyük ve küçük şirketlere de örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise yoğun geçen bir halka arz sürecini başarıyla noktalamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kurum, "Emlak Konut GYO, güçlü mali yapısı ve başarılı projeleriyle Türk yatırımcısının yanı sıra, yabancı yatırımcı için de güven veren bir kurum olduğunu gösterdi. Yurt dışı tahsisat oranını yüzde 70’den 75’e çıkarmamızın da bu ilginin bir sonucudur" dedi.

Daha sonra SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un birlikte gonga vurmasıyla hisse senetleri işlem görmeye başladı.

Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’i işlem görmeye başlayan Emlak Konut GYO, "EKGYO" kodu ve 1,70 liralık fiyatla Kurumsal Ürünler Pazarı’nda yer aldı. Halka arz sonrası yaklaşık 5.8 milyar liralık net aktif değere ulaşan Emlak Konut GYO, İMKB’de işlem gören en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı haline geldi.

Emlak Konut GYO, yurt içinde tahsisatın 4,1 katı, yurt dışında 1,5 katı ve toplamda ise 2,2 katı talep gördü.
AA


Geri Dön