28 / 04 / 2024

Emlak Konut Yakacık ihalesi ikinci oturumu sonuçlandı!

Emlak Konut Yakacık ihalesi ikinci oturumu sonuçlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Yakacık ihalesi sonuçlandı. Arsaya en yüksek teklifi Dağ Mühendislik verdi.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Yakacık ihalesi sonuçlandı. İhaleye 10 firma katıldı.


Emlak Konut Yakacık arsasına en yüksek teklifi Dağ Mühendislik verdi. 123 milyon 900 bin lira arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri ile Dağ Mühendislik en yüksek teklifi veren oldu.


Dağ Mühendislik, arsaya 420 milyon lira teklif etti.


Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığı ise arsaya 388 milyon teklif verdi. Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığı şirket payı toplam geliri olarak 97 milyon lira verdi.


Eroğlu Eranker ortaklığı ise arsaya 310 milyon lira vererek en yüksek 3. teklifi veren ortaklık oldu. Şirket payı toplam geliri ise 96 milyon 100 bin lira oldu.


Altındağ-KLV-Ankas ortaklığı ve Seha-Fuzul-Necat ortaklığı 2. oturuma katılmadı.


İhaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedeli ise 85 milyon 30 bin 299 lira.


Arsa ihalesinin ilk oturumunda İnsay-Ogeday ortaklığı 66 milyon 250 bin lira teklif vermişti. İnsay-Ogeday ortaklığından sonra en büyük teklifi Yılmaz İnşaat ve Altındağ-KLV-Ankas ortaklığı vermişti. Yılmaz İnşaat ve Altındağ-KLV-Ankas ortaklığı ise en yüksek üçüncü teklifi vermişti.



Emlak Konut Yatırım Ortaklığı tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz tarafından 31.10.2014 tarihinde yapılan "İstanbul Kartal Yakacık Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"  İhalesinin 2. Oturumuna ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır.Gelen en yüksek teklif;


Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) 420.000.000,00 TL, 

Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) 123.900.000,00 TL, 

Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı  %29,50 ile


"DAĞ MÜH. MÜT. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ." tarafından verilmiştir.


Teklifler değerlendirme aşamasındadır. 


İhaleye Esas Taşınmazların Tespit Edilen Asgari Bedeli 85.030.299,00 TL' dır.



Dosya için tıklayın


Melek GÜNER AKMAN/Emlakkulisi.com



Geri Dön