28 / 04 / 2024

Emlak ve otomotivde dikkat çeken düşüş! Bakan Bolat rakam verdi!

Emlak ve otomotivde dikkat çeken düşüş! Bakan Bolat rakam verdi!

TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2024 bütçe görüşmelerinde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak, otomotiv ve kiralardaki düşüşe dikkat çekti. 



TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2024 bütçe görüşmelerinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptıkları denetimler ve düzenlemeler kapsamında emlak piyasası, otomotiv ve kiralarda yüzde 20-25 düşüş sağladıklarını söyledi. 

Bakan Bolat otomotiv, emlak ve diğer alanlarda gerçekleşrtirdikleri denetimler sonucu 2023 yılında toplamda 1,2 milyar Türk Lirası idari para cezası uyguladıklarını kaydetti.

Sabah gazetesindeki habere göre, ihracat rakamları üzerine de konuşan Bakan Bolat bu yılın 257 milyar dolarlık bir ihracatla kapatılacağını ifade ederek “Orta Vadeli Program hedefleri kapsamında ihracatımızı 2024'te 267 milyar dolara, 2026'da ise 302 milyar dolara çıkartacağız” dedi.

Emlak ve otomotivde dikkat çeken düşüş! Bakan Bolat rakam verdi!

EMLAK, OTOMOTİV VE KİRADA YÜZDE 25 DÜŞÜŞ SAĞLANDI

Çeşitli sektörlerde pandemi dönemi ve depremin ardından yaşanan fahiş fiyat artışları ve stokçulukla mücadele etmek için birçok düzenlemeyi yürürlüğe koyduklarını ifade eden Bolat, "Bu kapsamda otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yaptığımız denetimler sonucu toplamda 1,2 milyar Türk Lirası idari para cezası uyguladık" dedi. Bakan Bolat yaptıkları denetimler ve düzenlemeler kapsamında emlak piyasası, otomotiv ve kiralarda yüzde 20-25 düşüş sağladıklarını kaydetti. 

Öte yandan Bakan Bolat, denetimlerde görev almak üzere 81 kentin tamamında görev yapmak üzere 1.500 kadrolu memurun ÖSYM kanalıyla alım sürecini başlattıklarını kaydetti.

Emlak ve otomotivde dikkat çeken düşüş! Bakan Bolat rakam verdi!

CUMHURBAŞKANI CEVDET YILMAZ'DAN KONUT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye dair yaptığı değerlendirmede, "Otomotivde ciddi bir fiyat düşüşü gördük. Konut fiyatları ve kiralar da eski ivmeyi kaybetmiş durumda fakat henüz istediğimiz oranda değil. Daha da aşağıya gelmesi için gayret ediyoruz." dedi

Konut konusunda arz yönlü politikaların önemine dikkati çeken Yılmaz, "Öncelikle konut arzını artırmamız gerekiyor. Son dönemlerde en önemli adımlarımızdan biri kentsel dönüşüm. Bir taraftan talebi kontrol ederken bir yandan da arzı artırıcı politikalarla konut fiyatlarını ve kiralarını kalıcı düşürme gayretindeyiz" diye ifade etti.

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!


Geri Dön