27 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi bankaya ödenir?

Emlak vergisi hangi bankaya ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi belediyeye yatırılıyor. Peki, emlak vergisi hangi bankaya ödenir?



Emlak vergisi hangi bankaya ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi belediyeye yatırılıyor.


Verginin mükellefi, taşınmazın sahibi oluyor. Eğer taşınmaz malın maliki yoksa, binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar ise, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Vergi ödemelerinde en çok merak edilen hususlar arasında şehir dışında olan taşınmazların vergisinin nasıl ödeneceği yer alıyor. Farklı şehirde bulunan taşınmaz malların emlak vergisi bankaya ödenir mi? Emlak vergisi hangi bankaya ödenir?


Farklı ildeki taşınmazın emlak vergisi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Bankalar:

AKBANK T.A.Ş.(*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. (*)


(*) Bu bankalarda Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik İdari Para Cezası, Geçiş Ücreti ve İdari Para cezasına ilişkin olarak Kredi Kartı ile tahsilat yapılabilmektedir.


Başkanlığımız İnternet Vergi Dairesinden de Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası haricinde diğer (*) bankaların Kredi Kartları ile tahsilat yapılabilmektedir.


Ayrıca, Gayri Menkul Sermaye İradına ilişkin olarak Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Finansbank, HSBC Bankası dahil olmak üzere bu bankaların Kredi Kartları ile tahsilat yapılabilmektedir.


(**) PTT işyerlerince sadece Trafik İdari Para Cezası, Geçiş Ücreti ve İdari Para Cezası tahsilatı yapılmaktadır.



Emlak vergisi ödeme tarihi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön