Genel

Emlak vergisi ikinci taksit dönemi Kasım ayında başlayacak!

Devlete olan herhangi bir vergi borcunuzun olup olmadığını, varsa ne kadar olduğunu, neden dolayı olduğunu ve ödeme tarihlerini, vergi borcunuza ait her türlü bilgiye internet yoluyla kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz...

Devlete olan herhangi bir vergi borcunuzun olup olmadığını, varsa ne kadar olduğunu, neden dolayı olduğunu ve ödeme tarihlerini, vergi borcunuza ait her türlü bilgiye internet yoluyla kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.


Vergi borcu sorgulama işlemi için, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesinden internet vergi dairesi sayfası üzerinde sizden istenen bazı bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdiğiniz takdirde Vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Peki nedir bizden istenen bu bilgiler? Öncelikle TC Kimlik Numaranızı yazdıktan sonra nüfus cüzdanınızın ön yüzünde bulunan Nüfus Cüzdanı Seri / No bilgisini yazıyorsunuz. Daha sonra sırasıyla; Annenizin / Babanızın / Eşinizin / Çocuğunuzun TC Kimlik Numarası ya da Annenizin Kızlık Soyadının ilk harfi ile ikinci harfi bilgilerini girdikten sonra siteye her girildiğinde otomatik olarak farklı bir güvenlik kodu verilen, resimde görülen güvenlik kodunu yazıyorsunuz. Ve son olarak “tamam” butonuna basıyorsunuz. Böylelikle Vergi borcu sorgulama işlemini tamamlamış oluyorsunuz. Vergi borçlarınızla ilgili bilgileri artık görebilirsiniz.



GİB BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMLAK VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İNTERNET VERGİ DAİRESİ İÇİN TIKLAYINIZ!


E-VERGİ LEVHASI SORGULAMA


Gelir İdaresi Başkanlığının vergi borcu sorgulamalarının kolaylıkla yapılabilmesi için E-Vergi Levhası Sorgulama hizmetini başlatmıştır. Bu hizmetten faydalanabilmek için yalnızca birkaç dakikanızı ayırmak yeterli olacaktır. İnternet yolu ile,  Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesine giriş yapıp, internet vergi dairesi sayfasından E-Vergi Levhası Sorgulama işlemini yapabilirsiniz. E-Vergi Levhası Sorgulama uygulaması kişisel bir uygulama olduğundan her sorgulama işleminde kişisel bilgilerin girilmesi zorunludur. Kurumsal vergi sorgulama işlemi ise henüz aktif hale getirilmemiştir.


Vergi Levhası Sorgulaması yapmadan önce Sorgulama ekranına gelindiğinde bizden bazı kişisel bilgilerin girilmesi istenecektir. Öncelikle sorgulama yapan kişinin TC Kimlik Numarasını giriyoruz. Daha sonra sorgulanacak kişi ya da kurumun bilgilerinden, TC Kimlik Numarasını veya vergi kimlik numarası bilgilerinden yalnızca birini girmeniz de yeterli olacaktır. Daha sonra “il” ve “Vergi Dairesi Adı” bilgilerini de girdikten sonra “sorgula” butonuna basarak E-Vergi Levhası Sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Eğer sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdi iseniz vergi levhası sorgulamalarınıza ulaşabilirsiniz artık.


EMLAK VERGİ BORCU SORGULAMA


Emlak vergi borcu sorgulama işlemlerini ve ayrıca ödemelerini oturduğunuz yerdeki belediyenin internet uygulaması olan e-belediye uygulaması vasırasıyla yapabilirsiniz. Emlak vergisi 2 taksit şeklinde tahsil edilmektedir. emlak vergisi ilk taksit ödeme zamanı her yılın Mart ayında başlar ve Nisan, Mayıs aylarında ödemeler devam eder.Emlak vergisi ödemeleri yukarıda da belirttiğimiz gibi internet üzerinden yapılabilmektedir.Ödemesini yaptığınız verginin makbuzunuda yine internetten döktürebilirsiniz.Emlak vergisi ikinci taksit dönemi de Kasım ayında başlar. Emlak vergisi borç sorgulama, emlak vergisi ödeme işlemleriniz için bağlı olduğunuz belediyenin e-belediye sistemi bulunması gerekmektedir.


YASAKLILIK SORGULAMA


Ekap, (elektronik kamu alımları platformunun) baş harflerinden oluşan, adından da anlaşılacağı gibi elektronik ortamda ihale takip etmeyi sağlamaktadır. İhale takip sistemi olarak da nitelendirilir. Elektronik kamu alımları platformunda ilanlı veya ilansız bütün ihalelerin duyurusu yapılmaktadır. Bu platform sayesinde ihale duyuruları ile şartnamelerden bilginiz olacaktır. Yasaklılık Sorgulama yaparak ihalelerde yasaklı olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. İhalelerden yasaklanmak, kişilerin belirli bir süre hiçbir kamu kurum ve kuruluşun ihalelerine girememe anlamına gelmektedir.


Hile yapma, hatalı ve kusurlu malzeme kullanma, sözleşme şartlarına uymama, sahte belge kullanma gibi sebeplerden dolayı yasaklı duruma gelebilirsiniz. Yasaklılık sorgulama işlemini internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak, öncelikle vergi numarası daha sonra yasaklananın adı bilgisi girilir ve son olarak TC Kimlik Numarası da girildikten sonra yasaklılık sorgulama işlemini başlatabilirsiniz. Bu işlem yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sorgulama sonucu ekranı açılacaktır karşınıza. Yasaklamalarınızla ilgili bütün detaylara bu sayfadan ulaşabilir, cezalarınızı takip edebilirsiniz.


Milliyet