28 / 04 / 2024

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi iki taksitte veriliyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?



Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Bu vergi senede iki eşit taksit halinde veriliyor.


Vergiyi gayrimenkulün sahibi kimse o ödemekle mükellef oluyor. Emlak vergisi için ödemeler gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Taşınmazın bir başka şehirde yer alması veya mükellefin ödeme yapmak için zamanının olmaması ödemelerde gecikmelere neden olabiliyor. Ancak bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi tüm belediyelerden ödenebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de ödeme yapılabiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde; Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.


Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?


Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


2016 emlak vergisi zammı hesaplama!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön