03 / 05 / 2024

Emlak vergisinde rayiç bedeller gerçekçi değil

Emlak vergisinde rayiç bedeller gerçekçi değil

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş'e göre rayiç bedel fiyatları adil ve gerçekçi değil. Ateş, bu adaletsizlikte birtakım belediyelerin zenginleri rahatlatmayı, birtakım belediyenin de vatandaşını koruma



Kimi belediye zengini rahatlattı, kimi fakiri korudu 
 
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş'e göre rayiç bedel fiyatları adil ve gerçekçi değil. Ateş, bu adaletsizlikte birtakım belediyelerin zenginleri rahatlatmayı, birtakım belediyenin de vatandaşını korumayı amaç edinmesinin etkili olduğunu söyledi. 

Her dört yılda bir pek de adil olmayan veriler açıklayarak Türkiye'nin gündeminin meşgul edildiğini, gerçek değerlerin ortaya konulmadığını ifade eden Ateş, bu sorunun kökten çözümü için alıcı Emlak Vergisi'nin üçte bir oranında düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Bu yüzden vatandaşı itiraz etmeye çağıran Ateş, "Bunu da doğrudan yapamıyoruz ama olsun. Şu an muhtarlara itiraz edilebiliyor." dedi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa, yeni Emlak Vergisi rayiç bedellerinin kiraları etkilemeyeceğini açıkladı. Aşa, emlak piyasasının 2005 ve 2006 yıllarındaki gibi canlı olmadığını, şu an hiçbir ev sahibinin kiracısını gözden çıkarmayı göze alamayacağını vurguladı. "Şu an boşalan ev 6 ayda zor kiracı bulur." diyen Aşa, 2006'da ev sahibinin, şimdi ise kiracının dediğinin geçerli olduğunu belirtti.

Zaman 
 


Geri Dön