30 / 04 / 2024

Emlak vergisindeki düzenlemeler sanayicileri rahatlatacak!

Emlak vergisindeki düzenlemeler sanayicileri rahatlatacak!

Emlak vergisinde yapılacak değişikliklerle, sanayicinin rahatlatılması planlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yüksek emlak vergisine yönelik yapacakları düzenlemeler ile sanayicileri rahatlatacaklarını söyledi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, OSB’lerde bürokratik işlemleri azaltacakları gibi, yüksek emlak vergisine yönelik yapacakları düzenlemeler ile sanayicileri rahatlatacaklarını söyledi. Gümrüklerde otomasyona geçeceklerini belirten Tüfenkci, bütün işlemleri tek elde toplamak için elektronik veri bankası oluşturduklarını dile getirdi. 


Tek Pencere Sistemi ile işlemleri bir yerden başlayıp bir yerde bitirmek istediklerini belirten Tüfenkci, bunun için ihalelere çıktıklarını, gerekli yatırımları yaptıklarını, 2016’nın sonunda bütün işlemleri komuta kontrol merkezinde denetleyebileceklerini kaydetti. Tüfenkci, bunun altyapısını oluşturmak için otomasyon işlemlerini bu senenin içerisinde tamamlayacaklarını anlattı.


Rusya sorunuyla ilgili değerlendirme yapan Tüfenkci, “İlişkiler, konjonktüre bağlı olarak bu yılın sonuna doğru biraz daha yumuşar diye düşünüyorum” diye konuştu.


Bugün


Geri Dön