03 / 05 / 2024

Emlak vergisinin son günü 2014!

Emlak vergisinin son günü 2014!

Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödeyebilen verginin ilk taksiti en son ne zaman ödenir? İşte emlak vergisinin son günü 2014..



Emlak vergisinin son günü 2014!

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca, ilgili belediyenin  e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, emlak vergisi ödemeleri internetten online bir şekilde de ödenebiliyor.


Büyükşehir belediyelerine bağlı olan taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisinde oranlar yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Emlak vergisi hesaplama örnekleri:

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip meskenin emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu mesken için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL'dir.


Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip bir meskenin emlak vergisi oranı binde 1'dir. Buna göre söz konusu mesken için ödenecek emlak vergisi bedeli 100 TL'dir.


Emlak vergisinin son günü 2014:

Emlak vergisi ödemelerinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ödemelerine Mart ayı itibarıyla başlanmıştı. İlk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödenecek emlak vergisi için ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisinden nasıl muaf olunur?


Geri Dön