28 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemenin son günü 2014!

Emlak vergisi ödemenin son günü 2014!

Emlak vergisi sorumluluğu, taşınmaza sahip olunan seneyi takip eden yıl başlıyor. Vergi ödemek ile yükümlü olan taşınmaz sahipleri için emlak vergisi ödemenin son günü 2014 ne zaman?



Emlak vergisi ödemenin son günü 2014!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi ödemeleri için öncelikle taşınmaza sahip olunduğu sene beyan verilmesi gerekiyor.


Emlak vergisi sorumluluğu, taşınmaza sahip olunan seneyi takip eden yıl başlıyor. Örneğin; 2014 yılı içerisinde taşınmaz mal satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz için yıl sonuna kadar beyan vermeniz ve vergi ödemelerine ise 2015 yılı içerisinde başlamanız gerekiyor.


Vergi, Mart-Nisan-Mayıs ayında 1. taksit, Kasım ayında 2. taksit olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. İsteyenler tüm vergi borcunu tek seferde ilk taksit dönemi içerisinde ödeyebiliyor.


Emlak vergisi ödemenin son günü ise 1 Aralık olarak tespit ediliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, sahip olunan taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisi oranları şu şekilde ;


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1;


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2;


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; 


Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi borcuna af şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön