29 / 04 / 2024

Emlak yasası savaşı kızışıyor!

Emlak yasası savaşı kızışıyor!

9 Nisan'da yapılan İstanbul Ticaret Odası’nın Meslek Komitesi ve Meclis üyesi seçimleri ardından açıklama yapan Ulvi Özcan'na Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan yanıt geldi...



Ulvi Özcan, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü yapılan İstanbul Ticaret Odası’nın Meslek Komitesi ve Meclis üyesi seçimleri ardından Facebook hesabında manifesto sayılacak nitelikte bir yazı kaleme almıştı. Özcan yazısında "Emlak yasasını emlak zincirleri istemiyor" görüşünü savunmuştu. Özcan'ın bu yazısına Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yanıt verdi. İşte Özelmacıklı'nın Özcan'a verdiği yanıt; 

Emlak yasası savaşı kızışıyor!

Sayın Ulvi beyin yazısında kaleme aldığı “EMLAK YASASININ ÇIKMASINI EN ÇOK BU FRANCHISOR FİRMALARININ İSTEMEDİĞİNİ” görüşüne katılmıyor, firmamıza karşı bir iftira olarak görüyorum. 

Genel Müdürü sıfatı ile temsil ettiğim Altın Emlak markası ve diğer değerli firmaların hepsi yasanın çıkması arzu etmektedir. Bu konuda birçok çalışmalar yapılmış, şirket üst düzey yöneticileri sıklıkla bir araya gelmiştir. Bunlar daha sonra taslak üzerindeki görüşlerimiz bir araya getirilmiştir.

Düzenlemede KW’dan Emre Erol’un katkıları ile yurtdışı örnekler ve uygulamalardan, sahsımın katkıları ile mevcut borçlar kanuna ve 11816’ya göre yönetmeliğin hatalarına kadar, her madde mali – hukuki ve teknik detayları ile incelenmiş sektörün tüm değerli meslektaşları da buna madde madde katkı sağlamıştır.

Bu dosyamız 18 Ocak 2018 tarihinde bakanlıkla paylaşılmıştır. Sonrasında kıymetli dostum Hakan Akdoğan’ın aldığı randevu ile de 07 Şubat 2018 tarihinden tüm kurumsal firma temsilcileri ile birlikte T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. İsmail Yücel, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Sn. Adem Başar, Ticaret Dairesi Başkanı Sn. Soner Kaya İle bir araya geldik.  Toplantıda bakanlık yetkililerine kurumsal firmaların Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik taslağına ilişkin görüş ve önerileri sunuldu. Ziyaretimizde Altın Emlak, Era, Realty World, Remax, KW, Turyap ve Coldwell Banker şirket yetkilileri yer aldı. Bakanlığa verilen yazıda tüm kurumsal firmalar şu yazıya imza attılar;

“Yönetmelik çerçevesinde kurumsal firmalar olarak katkı sunabileceğimiz her türlü bilgi, belge ve çalışma için iş birliğine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Yapılacak düzenlemenin gerekli hassasiyetleri dikkate alması durumunda sektörümüze faydalı olacağı kanaatimi bildirir, bilgilerinizi rica ederiz. “

Hal böyle iken birilerinin mesnetsiz açıklamaları, hatta bunların sadece sosyal medyada değil sizin gibi kıymetli sayfalarda yer bulması bizleri derinden üzmüştür. Bu asılsız haberler şirketlerimize, bizlerle beraber yol alan dostlarımıza ve tüketicilerin bakış açılarında derin yaralara neden olmaktadır.

Sizlerle bakanlıktan resimleri, imzalı yazı örneğini paylaşıyor, gerçekleri takdirlerinize sunuyorum.


Emlak yasası savaşı kızışıyor!

 

Ulvi Özcan'dan büyük iddia! Emlak yasasını emlak zincirleri istemiyor!

 

Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1998 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Altın Emlak'ta genel müdürlük koltuğunu Mart 2017'de devraldı. Özelmacıklı Uzun yıllardır Altın Emlak'ta Özel Projeler Koordinatörü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.  

Mustafa Hakan Özelmacıklı kimdir?

Ulvi Özcan da 1999 – 2009 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası (İTO) 16. Dönem Emlak Müşavirliği Meslek Komitesi Üyesi/Başkan Vekili, 17. Dönem Meclis Üyeliği görevlerini de bulundu. 

Ulvi Özcan kimdir?


Geri Dön