25 / 07 / 2024

Emlakçı yetki belgesindeki deneyim şartı esnetildi, sektörden tepki geldi!

Emlakçı yetki belgesindeki deneyim şartı esnetildi, sektörden tepki geldi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yürürlüğe girdi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mesleki deneyim ve staj şartının aranmamasının liyakatsizliğin önünü açacağını dile getirdi.




Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yürürlüğe girdi.  İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mesleki deneyim ve staj şartının aranmamasının liyakatsizliğin önünü açacağını dile getirdi. 

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dünkü 32546 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişikliğe göre, 13 Mayıs ve öncesinde Maliye Bakanlığı’nda emlakçı statüsüyle kayıtlı kişilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar gerçekleştirecekleri yetki belgesi başvurularında herhangi bir mesleki deneyim şartı aranmayacak ve ayrıca bunun dışında Bakanlık süreyi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

Birgün'den Bilge Su Yıldırım imzalı habere göre Ticaret Bakanlığı, söz konusu yönetmeliğin adil bir piyasa yapısının tesis edilmesini ve kaliteli hizmet sunumu sağlanmasını amaçladığını söylese de Emlakçı Odaları tam aksini düşünüyor.

Emlakçı yetki belgesindeki deneyim şartı esnetildi, sektörden tepki geldi!

EŞİTSİZLİK YARATIR

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mesleki deneyim ve staj şartının aranmamasının liyakatsizliğin önünü açacağını dile getirdi. İşte Nizamettin Aşa'nın konu ile ilgili o açıklamaları....

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa açıklamasında İstanbul, Ankara, İzmir,  Adana  ve Antalya başta olacak şekilde pek çok emlakçı odasının daha önce de karara tepki gösterdiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Mesleğe geçişin bu kadar kolay olmaması gerekir. Biz mesleğe geçişin kolaylaştırılmasını değil aksine zorlaştırılması gerektiğini savunuyoruz. Kaliteli hizmet ancak bu şekilde sunulabilir. Yoksa önüne gelen hiçbir deneyimi olmadan, liyakatsiz bir biçimde söz konusu bu mesleği yaparsa kaliteli hizmet nasıl verilecek? Sektör içi eşitliği asıl bozanlar bu mesleği kayıt dışı ve yetkisiz şekilde yapanlar. Eşit bir ortamdan söz etmenin yolu; işin ehli, liyakat sahibi insanların bu mesleği icra etmesinden geçiyor. Bu nedenle mesleki deneyim ve staj şartının kaldırılması, değil eşitsizliği gidermek, bizzat haksızlık da yaratıyor. Yani bu düzenleme, bunca sene mesleki deneyim şartını sağlayabilmek amacıyla  çalışan, emek sarf eden insanlarla herhangi bir deneyimi olmayan insanları eşitleyecek. Asıl eşitsizlik, esas haksızlık bu değil midir?”

 

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı için net cevap! 

Arsago'dan Kıbrıs'a yeni proje! Kıbrıs Geçitkale Oasis projesi daire garantili arsa payı sunuyor!

Bodrum'da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıktı!


Geri Dön