30 / 06 / 2024

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı için net cevap! 

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı için net cevap! 

Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı ile ilgili konuştu. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ek zam kapısını resmen kapattı. İşte Işıkhan'ın o son dakika açıklaması...



Milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışan, Temmuz zammı ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Temmuz zamları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. 

Bakan Işıkhan, söz konusu açıklamasında, ekonomik verilerin iyiye gittiğine dikkat çekti ve hem emekli zammı hem de asgari ücrete ara zam konularına değindi. 

Bakan Işıkhan dan asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı için net cevap! 

NTV'de yer alan habere göre; Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam olmayacağına dikkat çekti ve emekli maaşları için yöneltilen "Emeklilere ekstra refah payı verilecek mi?" sorusunu cevapladı. 

Bakan Işıkhan, söz konusu açıklamasında "Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim" diye konuştu. 

Bakan Işıkhan dan asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı için net cevap! 

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği Temmuz maaş zammının belli olması için son 2 veri olan Mayıs ve Haziran enflasyonunun açıklanması gerekiyor. Nisan ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı ve enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 olurken, yıllık bazda yüzde 69,80 şeklinde oldu. 

2024 Ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16 yükselen enflasyon, Nisan ayında yüzde 3,18 olarak belirlendi. Bu şekilde milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için 4 aylık enflasyon oranı kesinleşmiş oldu. 

Bu rakamların ardından, 4A SSK, 4B Bağ-Kur emeklisi zam oranı yüzde 18,72 şeklinde hesaplandı. Ancak yılın ikinci yarısında geçerli olacak emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra kesinleşecek. 

Temmuz ayında 10 bin lira olarak hesaplara yatırılan en düşük emekli maaşı da yükselecek.

Bodrum'da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıktı!

Konutta KDV yüzde 1'e düşürülsün önerisi Meclis'te: Dar gelirli ve orta gelirliler de konut alabilsin!

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!


 


Geri Dön