27 / 04 / 2024

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Ev sahiplerini de ikna eden emlakçılar, her bölgede taban fiyat belirlemeye başladı. Daha önce ikinci el araç piyasasında gördüğümüz bu oyun kiralık evlere de bulaştı. Kiralık ev fiyatları borsa gibi yükselmeye başladı.



Kira fiyatlarındaki hızlı artış bir türlü durmuyor. Kiralara getirilen yüzde 25 tavan sınırına aldırış etmeyen fırsatçılar kendilerine yeni bur yol buldu. Üniversitelerin açılma mevsimini kollayan bU fırsatçılar kayıt dönemini kendi karlarına çeviriyor. Peki bunu nasıl yapıyorlar?

Nasıl araçlar, bazı galeriler tarafından otoparklarda stoklanıp 'araç yok' yanılgısı oluşturularak fiyatlar pompalandı ise benzer bir yönhtem de ev kiralarda uygulanmaya başlandı.

Her bölgeye belli bir taban fiyat belirleyen emlakçılar, belirlenen oranın altındaki kira fiyatları geçit vermiyor.

Süreç nasıl işliyor?

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre ev sahibi kendi dairesi için online platformlara kiralık ilanı veriyor. Siteden ilanı gören emlakçılar ev sahiplerini arayarak zarar edeceklerini istedikleri kirayı yükseltmeleri gerektiğini söylüyor. Bölgedeki bütün emlakçılar birlikte hareket ettiği için de o kira fiyatı referans fiyat oluyor. Ondan sonra ödenecek kiralar emlakçıların insafına kalıyor.

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Bundan sonraki iş emlakçıların ise kiracılara dediği "Bölgede fiyatlar böyle, yapacağımız bir şey yok. Ev sahibi bu fiyatın altına verme diyor" diye ezberlediğimiz cümlelere kalıyor. Bu durum İstanbul'un birçok bölgesine yayılmış durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön