02 / 05 / 2024

Emlakçılık Terimleri Sözlüğü yayınlandı!

Emlakçılık Terimleri Sözlüğü yayınlandı!

Birçok insan emlak sektöründe geçen terimleri tam anlayamadığı için alım satım işlemleri sırasında ufak sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Altın Emlak Yönetim Kurulu ve Avrasya Gayrimenkul Danışmanları İşadamları Derneği (AGDEM) Başkanı Nuri Özelmacıklı, hem



Nuri Özelmacıklı’nın emlakçılık mesleğine dair önemli noktaların anlatıldığı “Emlakçının El Kitabı”ndan sonra ikinci kitabı olan “Emlakçılık Terimleri Sözlüğü” bir başucu kaynağı olarak, sektörün bilinmeyen terimlerini sade bir dille açıklıyor.

Herkes İçin Verimli ve Faydalı Bir Kaynak
Ofis yönetiminden, bina yönetimine kadar mesleki terimlerin, örnekli açıklamalarıyla anlatıldığı  “Emlakçılık Terimleri Sözlüğü” kitabında Nuri Özelmacıklı 2 bin bilinmeyen kelimenin anlamını okuyucuyla buluşturuyor. Türkiye’de emlak sektörü ile ilgili yazılmış ilk kitabı olan “Emlakçının El Kitabı”nın ardından ikinci kitabı “Emlakçılık Terimleri Sözlüğü”nü kaleme alan Nuri Özelmacıklı, kitabın, Mart ayı sonunda raflarda yerini alacağını söyleyerek herkes için verimli ve faydalı bir kaynak olması dilediğini iletti.

Nuri Özelmacıklı Hakkında:
1952 yılında Burdur’da doğan Nuri Özelmacıklı; ilk, orta ve lise tahsilini Antalya’da yaptı. 1976 yılında Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi’ni bitirdi. Altın Emlak A.Ş.’yi kurdu. 2004 yılında Türkiye’de ilk Emlakçılık Okulu’nu açtı. 2004-2008 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri komite üyeliği yaptı. 2006 yılında Papatya Sigorta şirketini kurdu. 2007 yılından beri Avrasya Gayrimenkul Danışmanları Evrak Müşavirleri Derneği Başkanlığı yapmaktadır. 2009 yılından beri Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlığını yürüttü.

2009 yılından beri çişitli üniversitelerde Öğretim Görevlisi olarak Emlak İşletmeciliği, Emlak Pazarlaması gibi dersler vermeye devam ediyor. 50 yıla yaklaşan aktif ticaret ve idarecilik deneyimi bulunuyor. Yetiştirmiş olduğu binlerce Emlak Müşaviri sektörde güvenilir ve kaliteli hizmeti müşterilerine sunuyor. Evli ve üç çocuk babası olup, üç torun sahibi.


Geri Dön