29 / 06 / 2024

Emlakçılıkta staj şartı kalktı mı? 

Emlakçılıkta staj şartı kalktı mı? 

05 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkındaki yönetmelikte değişikliğe gidildi. Emlakçılık staj şartıyla ilgili de kritik karar verildi. Peki emlakçılıkta staj şartı kalktı mı? 



14 Mayıs 2024 tarihinde 32546 sayılı Resmi gazetede değişklik yapıldı. Taşınmaz Ticareti Hakkındaki yönetmelikte yapılan değişkliğe göre daha önce, “yetki belgesi başvurusunun yapıldığı tarihten önceki son beş yıl
içinde ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarının en az altı ay; bunların dışında kalanların ise en az on iki ay emlak danışmanlığı veya sorumlu emlak danışmanlığı yapmış olması, gerekir.” maddesi yer alıyordu. 

 Emlakçılıkta staj şartı kalktı mı? 

EMLAKÇILIKTA STAJ ŞARTI SÜRESİ RESMEN UZATILDI!

Staj şartı maddesi; Taşınmaz Ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı
bulunan işletme ve sözleşmeli işletmeler adına, ikinci fıkrada belirtilen kişiler tarafından 31/12/2024 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (6) numaralı alt bendinde belirtilen mesleki deneyim şartı aranmaz. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir.”  olarak değiştirildi ve böylece emlakçılık staj şartı süresi uzatılmış oldu. 

'' EMLAKÇILIKTA STAJ ŞARTI İŞLEMEYEN BİR MADDEYDİ''

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi (İSTEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan  konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “ Staj şartı zaten işlemeyen bir maddeydi bunun süresi uzatılarak ne yapıldığını ve istendiğini anlayamadım, ancak sağlıklı çalışan bir staj şartının araştırılarak uygulamada kalmasının gerekli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

İki ildeki 4 adet arsa ile 3 adet arazi taksit fırsatıyla satılıyor! Milli Emlak satılık! 

Tek evi olan tapu sahiplerine para iadesi müjdesi!

Geri Dön