29 / 04 / 2024

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.



Bir toprak parçasının parsellere ayrılması, bir araziyi parsellere bölme olarak tanımlanan ifraz için 1942 yılında karar çıkmış.

Akşam Gazetesi'nin 1942 yılındaki gazete haberinde toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik olduğu belirtiyor. Bu kapsamda 7 buçuk metre genişliğinde olan arsaların ifraz edilebileceği ve bu arsalarda inşaat yapılabileceği kararı görüşülmüş. 

İşte o gazete haberi:

Inşaat talimatnamesi Şehir meclisinin ruznamesine konuldu:

Bugün toplanacak umumi meclisin ruznamesinde şehrin İmarı ve şehirde yapılacak inşaata dair mühim bir ta- limatname vardır.

Yapı ve yollar kanununun bir maddesi münferiden bina inşasına müsait olmayan arsalarda yapılacak binaların ebadının tayinini, diğer bir maddesi ile de binaların yüksekliği ile cephelerin inşa tarzını şehir meclisine bırakmaktadır.

Bina inşasına müsait olmayacak kadar dar cepheli arsaların ifrazı hususunda elde mevcut bir talimat olmadığından belediye İmar müdürlüğü müşkülāta maruz kalarak inşaat sahiplerinin müracaatlarını kabul veya red hususunda tereddüde düşmekte idi. 

Meclis ruznamesindeki yeni talimatname, cephesi yedi buçuk metre genişliğinde olan arsaların ifraz edilebileceğini ve bu kabil arsalarda inşaat yapılabileceğini göstermektedir


AKŞAM GAZETESİ 1924

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!


Geri Dön