28 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...



İstanbul Belediyesi 1942 yılında kentte bir yapı kooperatifi tesisine karar verdiğini ve konut inşası yapacağını duyurmuş. 

Belediye konutlar için Yeşilköy ve Florya arasındaki bölgeyi tercih etmiş. Kooperatif tarafından inşa edilecek evlerin fiyatları 5 bin, 7 bin ve 10 bin TL'den satışa çıkarılacakmış. Kooperatife girerek ev alan memurlar ise ev bedellerini 12 yılsa her ay verecekleri uygun para ile ödeyeceklermiş...

İşte 1942 yılı Akşam Gazetesindeki o haber:

Yapı kooperatifi

Yeşilköy ile Florya arasında evler yapacak

İstanbul belediyesi, şehrimizde bir yapı kooperatifi tesisine karar vermiştir. Kooperatifin nizamnamesi  Ankara  bahçeli evler yapı kooperatifi nizamnamesi göz önünde tutularak ve şehrimizin hususlyetleri nazarı itibare alarak hazırlanmıştır. 

Yakında tasdik edilmek üzere Ankara'ya gönderilecektir. Koopeatifin azası yalnız belediye ve vilayet memurlarından mürekkep olacaktır. Sermayesi şimdilik 20 bln lira olacaktır. Kooperatife aza olacak memurlar 4 hisse senedi almağa mecbur tutulacaklardır. Beher hisse senedinin kıymeti 25 lira olarak tespit olunmuştur.

Kooperatifin yapacağı evler 3 sınıf olacak ve kıymetleri beş bin, yedi bin ve 10 bin lira olacaktır. Kooperatif, Yeşilköy'le Florya arasında tesbit olunacak bir sahada ev inşa edecektir. Kooperatife girerek ev alan memurlar ev bedellerini 12 senede her ay verecekleri ufak bir para ile ödeyeceklerdir.


AKŞAM GAZETESİ 1942

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!

1939'da 7 yıl taksitle 2 bin liraya satılık ev!


Geri Dön