29 / 04 / 2024

Emre Aşık, Odda Hotel'i Beyoğlu'nda açtı!

Emre Aşık, Odda Hotel'i Beyoğlu'nda açtı!

Geçen yıl yeşil sahalara veda ederek otel işletmeciliğine soyunan Emre Aşık "Futboldaki başarımı otelciliğe taşımak istiyorum" dedi ve ekledi: Konuklarımızı eğlencenin merkezi Beyoğlu'nda olmasına rağmen gürültüden uzak odalarda, özel yataklarda ağırlıy



Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerde 18 yıl futbol oynadıktan sonra, geçen sene yeşil sahalara veda eden eski milli futbolcu Emre Aşık; otel işletmeciliğine soyundu. Aşık, House Otelleri'nin sahibi Ferit Baltacıoğlu'nun da yönlendirmesiyle, bir ay önce Beyoğlu'nda Odda Hotel adını verdiği bir otel açtı.

123 YILLIK BİR BİNA

İkisi suit 28 odadan oluşan butik otelin en büyük özelliği; 123 yıllık tarihi bir binadan restore edilmiş olması... Aşık; İstiklal Caddesi, Nevizade ve Küçük Beyoğlu'nun tam merkezinde bulunan oteliyle ilgili olarak "Bizim amacımız müşterilerimize evlerindeki konforu sağlamak... Odalarımızda kalanlar, mekandaki sessizliğe inanamıyorlar ve çok mutlu oluyorlar" dedi.

Otel işletmeciliği fikri nereden aklınıza geldi

Bu fikir aslında futbolculuk dönemimde kafamda belirmişti. O zamanlar çok dolaştım, bir sürü otelde kaldım. Daha sonra edindiğim tecrübelerden faydalanabileceğimi düşündüm. House Otelleri'nin sahibi Ferit Baltacıoğlu yakın arkadaşım... Ona, futboldan sonra bana gelir getirecek bir iş yapmak istediğimi söyledim. Bana büyük destek oldu. Yaklaşık iki sene önce bina araştırmaya başladık ve Beyoğlu'ndaki bu binayı bulduk.

Beyoğlu gibi eğlencenin merkezi sayılan bir yerde otel yapmanın handikapları gözünüzü korkutmadı mı peki

Ben Beyoğlu'nu seven biriyim. Bebek'te oturmama rağmen, haftanın iki-üç günü Beyoğlu'nu gezen, o tarihi dokuyu teneffüs eden bir insanım. Bu sokaklarda yürürken, kendimi Avrupa'da gibi hissediyorum. Beyoğlu; turistin de çok fazla olduğu, kozmopolit bir yer... Ama dediğiniz gibi ilk başta gözüm korktu. Çünkü eğlencenin merkezi Beyoğlu'dur ve burada sokaklar günün her saatinde kalabalıktır. Eğlence mekanlarından gelen ses yüzünden sıkıntı yaşarız diye korktuk ama onu da çözdük.

Nasıl çözdünüz

Ses yalıtımına çok fazla yatırım yaptık. Yani otel maliyetinin yüzde 15'ini ses yalıtımına ayırdık. Otel açılalı henüz bir ay olmasına rağmen ama yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Çoğunluğu yabancı olmak üzere gelen herkes; böylesine gürültülü bir yerde, bu sessizliği nasıl sağladığımızı merak ediyor ve bizi tebrik ediyor. Bizim işletme olarak da önceliğimiz buydu; müşterilerimizin, gürültü yüzünden şikayet etmemeleri, kendilerini evlerinde hissedecek konforu yakalayabilmeleri...

ODDA DEĞİŞEN ODA DEMEK

Mimar olan ablalarınızın da bu işe katkısı oldu mu

Tabii, bu işte ablamların da katkısı çok büyük. Kıymet ve Aynur Ablam; Ekamim Mimarlık olarak işlerini çok iyi yapıyorlar. Otel yatırımı yapmak isteyen birçok insana mimarlık anlamında örnek teşkil ettik.

Odda ne anlama geliyor peki

Bizim Odda isminde, tamamen ablalarımın tasarımlarından oluşan bir çocuk odası konseptimiz vardı. Ankara'da kiraya verdik şu anda... Odda; değişen, büyüyen oda anlamına geliyor. Böyle bir markamız varken, onun üzerinden gidelim dedik. Otel adına da çok uygun olacağını düşündük.

MÜZE GİBİ OTEL YAPTIK

İnsanlar sizce neden bu oteli tercih etmeli

Beyoğlu gibi eğlence merkezinin tam göbeğinde, o gürültüyü duymadan, özel yapım yataklarda evinizdeymiş gibi uyuyabilmek çok büyük bir lüks... Gelenler, vücudun şeklini alan özel yapım yataklarımız sayesinde tamamen dinç vaziyette uyanıyorlar. Yüksek tavanlarımız var. Otelden çok, ferah bir misafirhane gibi burası... Otelimizin şıklığından ve dekorasyonundan zaten bahsetmeye hiç gerek yok! İnsanlar geldikleri zaman buraya aşık oluyorlar ve yeniden gelmek istiyorlar. Sonuçta burası 123 yıllık tarihi bir bina... Tabiri caizse müze gibi bir otel yaptık. Otelimizde kalan, daha sonra beraberinde üç kişi daha getiriyor.

BEYOĞLU'NA YEPYENİ BİR KİMLİK KAZANDIRDIK

Odda Hotel'in Beyoğlu'na farklı bir kimlik kazandırdığını söyleyebilir miyiz

Kesinlikle söyleyebiliriz. Bizim otelimiz; bu rekabet ortamı içinde aslında diğer oteller için de iyi oldu. Biz "Burası için çok mu fazla şey yaptık" diye düşünürken, diğer otellerin de kendilerine çeki düzen verdiklerini gördük. Burada daha fazla sirkülasyon olmaya başladı. Dediğiniz gibi müşteri kalitesi yükseldi.

TARİHİ DOKUYU BOZMADIK

Otelin konumu da gayet merkezi...

Evet! Otel o kadar merkezi konumdaki; 20 metre sağda Nevizade, 50 metre yukarıda İstiklal Cadde'si var. Küçük Beyoğlu zaten bu sokağa bağlandı. Köşe bina olması bakımından da cazip... Ayrıca dediğim gibi burası 123 yıllık bir bina...

Tarihi eser denilebilir yani...

Aynen öyle! Biz Anıtlar Kurulu'ndan tek seferde belge almayı başardık. Normalde Anıtlar Kurulu'ndan izin almak kolay değildir. Tarihi eser olduğu için farklı bir prosedür işleniyor. Biz her şeyi kitabına, usulüne uygun yaptık ve tek seferde belgemizi aldık. Binanın orijinal yapısını bozmadık. Taş duvarlar, tavanlardaki işlemeler ve kapının üstündeki gümüş kapı kolu tamamen orijinal. Tarihi dokuyu bozmadan Beyoğlu'na böyle bir bina kazandırdığımız için mutluyuz.

BENİ GÖRMEK İSTEYEN OTELİME GELEBİLİR!

Otelinize sizi görmek için gelenlerin de olabileceğini düşünüyorum...

Bilemiyorum, olabilir. Sonuçta ben her zaman buradayım. Beni görmek isteyen de gelebilir.

Yatırımlarınız hep bu yönde mi devam edecek Akdeniz ya da Ege sahilinde otel yapma düşünceniz var mı

Evet, bu yönde de yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ama biz ilk önce burada, ayaklarımızın üstüne sağlam basmak istiyoruz. Burada neler yapabileceğimizi görmek ve gelen müşterilerimize de göstermek istiyoruz. Baktık ki bu işi dört dörtlük yapabiliyoruz, ikincisini veya üçüncüsü de yapabiliriz.

FUTBOLU ÖZLEMEDİM

Futbolu özlediniz mi

Özlemedim. Zamanında bıraktığımı düşünüyorum. Fiziksel olarak uygundum ama güzel yerde, zirvede bırakmak istedim. Futbolda başarılı olduğumu düşünüyorum. Futboldaki başarımı otelciliğe taşımak istiyorum.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerde 18 yıl futbol oynadıktan sonra, geçen sene yeşil sahalara veda eden eski milli futbolcu Emre Aşık; otel işletmeciliğine soyundu. Aşık, House Otelleri'nin sahibi Ferit Baltacıoğlu'nun da yönlendirmesiyle, bir ay önce Beyoğlu'nda Odda Hotel adını verdiği bir otel açtı.

İlker Gezici/Sabah


Geri Dön