30 / 06 / 2024

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.



Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak. Bununla birlikte düzenleme ile en düşük gümrük vergisi de 7 bin dolar olarak belirlendi.

İlave gümrük vergisi uygulaması; Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde 87’nci fasılda listelenen motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunları aksam, parça ve aksesuarlarının tamamı için geçerli olacak. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabı X'ten konuyu 'geçmiş olsun' diyerek araba almak isteyenlere kötü haberi verdi. Özpenirci, tüm otomobiller için yüzde 10 gümrük vergisi + yüzde 40 ek vergi, yani toplam yüzde 50 vergi ödeneceğini açıkladı. İşte Özpenirci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Emre Özpeynirci @eozpeynirci
Geçmiş olsun‼️

Artık Çin'den ithal tüm araçlara %40 ek vergi geldi. 

Böylece artık sadece elektrikli otomobiller için değil tüm otomobiller için %10 gümrük vergisi +%40 ek vergi, yani toplam yüzde 50 vergi ödenecek. 

Üstüne ÖTV+KDV tabi ki.

 

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

Emre Özpeynirci açıkladı! Araba kiralamak daha mı avantajlı?

Geri Dön