29 / 06 / 2024

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.



Otomobil piyasası bir türlü rayına oturmadı. Fiyatlar gerilerken, ikinci el satışları durma noktasına geldi. Bayiler, ellerindeki arabaları satabilmek için kampanya üstüne kampanya, sıfır faizle kredi kolaylığı ve indirim gibi avantajlarla satışlar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay çevrim içi platformlarda yayınlanan kurumsal ilan sayısı bir önceki yılın nisan ayına göre yüzde 7 artarak 350 bin 588'e ulaştı. Bu ilanlardan 157 bin 463 adedi satıldı. Buna karşın, satış adetlerinde yıllık bazda yüzde 9, bir önceki aya göre ise yüzde 16'lık bir düşüş yaşandı.

Otomobil sahibi olmak isteyenler ise, araba fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Konuyla ilgili ise beklenen açıklama Gazeteci Emre Özpeynirci'den geldi. Peynirci, otomobil fiyatlarındaki gelişmeleri değerlendirerek, fiyatların düşeceği net tarihi sosyal medya hesabı X'ten açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emre Özpeynirci @eozpeynirci
Otomotivde bayramsız mayıs, nisanı bile aratıyor‼️

Mayıs çok zor, gelecekler aylar daha da zor olacak...

Bildiğiniz gibi otomotiv pazarı (otomobil+hafif ticari) nisanda %22,3 düşerek, tam 20 ay sonra ilk daralmayı yaşamıştı. Hatta bir önceki aya göre kayıplar yüzde 32’yi aşmıştı.

Bazıları nisan ayındaki bu düşüşü, sadece uzun bayram tatili dolayısıyla ‘kısa ay’ olmasına bağlasa da bunun böyle olmadığını, bayram olmasa da düşeceğini defalarca söyledim.

Haklı çıkmak istemezdim ama mayıs ayında şu ana kadar görüntü toplam pazarın nisandaki 75 bin adedi bile zor göreceği yönünde. Yani sektör yetkilileri eğer şartlar değişmeze 75 bin adedin bile iyi rakam olduğunu söylüyor. Bu da geçtiğimiz yıla göre yüzde 35’ten fazla bir daralma anlamına geliyor.

Yani pazarda fena yavaşlama var. Sektör için çok zor bir ay ama gelecek aylar çok daha zor olacak gibi…

7 Temmuz’da yürürlüğe girecek GSR’ın (Genel Güvenlik Yönetmeliği) etkisiyle, ellerinde stokları olanlar o zamana kadar satabilmek adına kampanyaları devreye soksa da, pek hareket getirmemiş gibi.

Çünkü tüketici nasılsa 7 Temmuz’a kadar daha fazla kampanya, daha fazla indirim olur diye düşünüyor.

İşin kötü tarafı kampanyalar artıkça, bu kez ikinci el daha fazla kitleniyor.

Yani sektör tam anlamıyla düğüm olmuş durumda.

Araba alacaklara Mayıs 2024 müjdesi! Kampanyalar peş peşe açıklandı, 22 gün sürecek!

Son 1 yılda yatırım için ev ve araba alanlara kötü haber geldi: Çok üzülecekler!

Geri Dön