28 / 04 / 2024

Emtia satışlarında hareketlilik hızlandı! Altın, gümüş, paladyum...

Emtia satışlarında hareketlilik hızlandı! Altın, gümüş, paladyum...

Para politikalarındaki sert sıkılaşma ve resesyon endişeleriyle emtia piyasalarında yaşanan düşüşler hız kazandı. Peki altın, platin, paladyum, gümüş ve doğalgaz ile tarım emtialarında son durum ne? İşte ayrıntılar...



Küresel çapta agresif bir şekilde sıkılaşan para politikalarının resesyon endişelerinin yükselmesiyle emtia piyasasında da satış eğilimi hız kazandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü 28 seneden sonra ilk kez 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi ve şahin politikaların süreceğine ilişkin sözle yönlendirmeler yapmasının ardınsan piyasalarda resesyon fiyatlaması güç kazanmaya başladı.

Emtia satışlarında hareketlilik hızlandı! Altın, gümüş, paladyum... 

Söz konusu endişeler küresel pay piyasalarında satış baskısının artmasına sebep olurken, tahvil piyasalarında da oynaklığın devam ettiği görüldü. Bu gelişmelerle emtialara talepteki azalış da sürdü. 

İşte emtia piyasalarındaki son durum ve yaşanan gelişmeler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön