İnşaat Malzemeleri

En büyük otel zinciri Joy, iflasın eşiğine geldi

Alman turizm devi TUI'nin iştiraki İngiliz First Choice, borçları nedeniyle zor günler geçiren Joy Group'a kayyum olarak getirildi

Konaklama sektöründe geçen yıl işlettiği tesis sayısını 16'ya, yatak kapasitesini de 25 bine çıkararak Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden biri haline gelen Joy Group'un iflas eşiğine geldiği, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz'ın mal varlığına da tedbir konulduğu belirtiliyor. Uzun süredir borçları nedeniyle zor günler geçirdiği bilinen gruba üç kişilik kayyum atandığı, kayyumdaki kişilerden birinin First Choice'u temsil ettiği öğrenildi.
TUI Holding Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, First Choise'ın yönetime getirildiğini doğruladı. Hiçbir şekilde kimsenin mağdur olmayacağını ifade eden Baraner, TUI'nin bugünden itibaren yönetime geçeceğini belirtti.

Yeni marka yaratacak
Yönetimi devralan First Choice'un ilk işinin yeni bir şirket kurmak olduğu, Joy Grubu'ndaki otelleri yeni bir marka altında yönetmeye hazırlandığı belirtiliyor. Adını vermek istemeyen bir sektör yetkilisi, Joy'un First Choice'a devredilmesine ilişkin olarak şunları söyledi: "Joy ile First Choice'un kiralama ve müşteri başına anlaşmaları var. First Choice son dönemde Joy otellerinin işletmesine ortak olmak istiyordu. Ancak hesap incelemeleri sonucunda ortaklıktan son anda vazgeçtiler. Zaten sıkıntı içerisinde olan Joy Grubu bu ortaklığın olmamasıyla iyice zor duruma düştü, iflas erteleme istedi. First Choice'un Joy Grubu'ndan alacakları vardı, aynı zamanda Joy'dan piyasadaki pek çok tur operatörlerinin de alacağı var. Bu durumda First Choice kayyuma getirildi."
Joy Grubu'nun toplam borcunun 140 milyon lirayı geçtiği belirtiliyor. Öte yandan Joy Group'un avukatı Servet Açıkalın ise grubun bir süredir TUI ile ortaklık görüşmeleri yaptığını, bu görüşmelerin son anda olumsuz sonuçlandığını belirtti. Açıkalın, "İstanbul 12'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme talebiyle başvuruda bulunuldu ve tedbir kararı alındı" dedi.

Joy Group bünyesindeki Nashira otelinde Recep İvedik 1 filmi de çekilmişti.

TUI, First Choice'a ortak 
Dünyanın en büyük tatil şirketlerinden biri olan ve 180 ülkede faaliyet gösteren Almanya merkezli TUI Travel, 2007 yılında İngiltere merkezli First Choice Holidays şirketinin yüzde 51'ini satın aldı. Avrupa'nın beşinci büyük markası olan First Choice, 14 bin kişilik kadrosuyla eğlence-dinlenme tatilinde özel turlarda ve havacılık alanında hizmet veriyor.

Kiriş'i aldı, Joy yaptı
Joy markası 2001 yılında Kiriş World markasının işletmesinin alınması işle doğdu. Akın Yılmaz'ın sahibi olduğu grup, 2006 yılına gelindiğinde 12 otelin işletmesini almıştı. Joy Group'un işlettiği otel sayısı geçen sene itibariyle de 16'ya yükseldi. 25 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'de birinci sırada yer alıyor.

`Hızlı ama kanserli büyüdü'
- Retur'un sahibi İskender Çağla: "Joy kısa sürede hızlı büyüdü. Yaşananlar, hızlı ve kanserli bir büyümenin sonucu. Bu hızlı büyüme ve sorunlu büyümede maalesef bu tür olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Kontrolsüz büyüme turizmde büyük bir sorun."

`Turistlerin sigortası var'
- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: "Joy, TÜRSAB'ın üyesi değil. Bu oteller zincirinin yurtdışından turist getiriyordu. Bu turistlere sigorta yapma zorunluluğu olduğu için mağdur olmayacaklar."

`Zararına satış yapıyordu'
-  Turizm sektöründen bir uzman: "Joy Grup iki yıldır zararına satış yapıyordu. Fiyatları çok düşürmüşlerdi. Bu durum, sektörde sıkıntı yaratmaya başlamıştı. First Choise ile zaten çalışıyorlardı ve bir yıldır satış görüşmesi yapıyorlardı. İflasın eşiğine geldiği için daha düşük fiyata satış gerçekleşti."

`Sektörü olumsuz etkilemez'
- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatur: "Bu iki şirket arasında yaşanan bir durum, sektörü etkilemez. Çünkü oteller ortada kalmıyor. First Choice almasaydı da işletmeler sahiplerine teslim edilirdi. Müzakereler  devam ediyor, iyi bir şekilde sonuçlanacağını umuyoruz."
Esengül METİN - Nevin DONAT / Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Sonu adı kadar 'eğlenceli' olmadı

16 otelin işletmesini yapan Joy Hotels iflas etti. Tur operatörü First Choice'a 20 bin sterlin borcu olduğu iddia edilen grubun yönetimini İngiliz grup devraldı
Akdeniz ve Ege sahillerinde 16 otelde 25 bin yatak kapasitesinin işletmesini yapan Türkiye'nin en büyük yerli otel zincirlerinden Joy Hotels iflas etti. İngiliz tur operatörlerinden First Choice ile ortaklığı bulunan ve 16 otelin işletmesini First Choice adına yapan grubun, İngiliz tur operatörüne 20 milyon sterlin civarında borcu olduğu öğrenildi. 2010 yaz sezonu başlamadan önce kontratlarının yenilenmesi sırasında First Choice borcunu tahsil edemeyince Joy Hotels ile anlaşmasını bozdu. Tur operatörünün bu kararın ardından Joy Hotels'in işlettiği otellerin işletmesini devraldığı ve bu amaçla kendi içinde bir işletme şirketi kurduğu öğrenildi. Joy Hotels, bunun üzerine tedbir olarak iflas korumaya başvurmuştu. Ancak uzun zamandan beri borçları yüzünden zor günler yaşadığı bilinen şirketin iflas erteleme talebi İstanbul 12. Asliye Mahkemesi tarafından reddedilince şirketin iflası onaylandı. Joy Group yetkilileri konu ile ilgili telefonlara geri dönmezken akşam saatlerinde yaptıkları yazılı açıklamada bir süredir TUİ ile yapılan ortaklık görüşmelerinin son anda olumsuz sonuçlandığı ancak krizin aşılması için arayışlara devam edildiği bildirildi.

BAZI OTELLERİN KİRASI ÖDENMEDİ
First Choice ve Joy Hotels arasındaki anlaşma, tur operatörünün çalıştığı 16 otelin işletmesinin Joy Hotels tarafından yapılmasını içeriyordu. First Choice, bu otellere yurtdışından turistler getiriyor ve Joy Hotels'e de belli bir kâr payı bırakıyordu. Otellerin kirası ise Joy Group tarafından ödeniyordu. Ancak grubun bazı otellerin kirasını öderken bazılarını ödemediği iddia edildi. Joy Hotels'in sahibi Akın Yılmaz'ın ise turizm sektöründekilere kendisinin de İngiliz operatörden alacağının olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi. 2001 yılında Kiriş Resort'ün işletmesini alarak büyümeye başlayan grup, Kasım 2009'da Kiriş Resort ile Joy World Palace'ın işletmesini bırakarak Pegas Gruba devredilmesi zor günler geçiriyor iddialarına neden olmuştu

AKTOB: Telaşlanmaya gerek yok
AKDENİZ Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, konunun iki grup arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyleyerek tüm sektöre ve Türk turizmine mâl edilmemesi gerektiğini vurguladı. Çorabatır, "Bu yaşanan ticari bir süreçtir. İki şirket arasındaki görüşmelerin devam ettiği biliniyor. Bu işletmelerde 2010 sezonunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Sektör adına telaşlanacak birşey yok" dedi.
Dilek TAŞ / Sabah

Turizm devi Joy iflas erteleme istedi, üstüne TUI gölgesi düştü

Ege ve Akdenizde işlettiği 16 otelle Türkiye'nin en önemli turizm markalarından birisi olan Joy Group, finansal sıkıntıları nedeniyle iflas erteleme talebinde bulundu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz'ın malvarlığına tedbir konuldu. İflas ertelemenin işbirliği arayışları sırasında gelmesi, "Joy'u TUI mi yönetecek" sorusunu gündeme taşıdı.


TÜRKİYE'nin önde gelen yerli otel zinciri markalarından biri olan Joy, finansal sıkıntılarını aşamayınca çareyi iflas erteleme başvurusunda buldu. Joy Group'a İstanbul 12'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'nce üç kayyum atadı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz'ın da malvarlığına tedbir konuldu. Şirketin bir süredir işbirliği ve ortaklık arayışları dikkate alınınca, "TUI mi yönetecek" sorusu da gündeme geldi.
İflas değil erteleme
Şirketin avukatı Servet Açıkalın, şirket için üç tane kayyum atandığını belirterek, "First Choice'un şirketi yönetmesi sözkonusu değil. TUI'nin İngiltere şirketi olan First Choice, eski personel sağlayıcımız" dedi. Bu arada atanan üç kişilik kayyum heyetinin şirkette First Choice adına bulunduğu tahmin ediliyor. Açıkalın, Joy markasının Türk turizmine önemli bir katmadeğer sağladığını belirterek, "Joy iflas etmedi, iflas erteleme kararı için mahkemeye başvurdu. Sonuç olarak binlerce kişiye istihdam sağlayan ve turizmde önemli bir yeri olan markanın yaşatılması için herkesin destek olması gerekir" diye konuştu.
Destek verilmeli
Açıkalın, piyasadaki ödeme dengesinin bozulmasından dolayı alacaklarını tahsil edemeyen ve ödeme sıkıntısı yaşamaya başlayan Joy Group'un içine düştüğü bu ortamdan sıyrılması için destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Servet Açıkalın, "Joy turizmde büyürken, önemli derecede istihdam yarattı. Yatak sayısını arttırıp, turizme katma değer kazandırdı. Bugün yaşanılan sıkıntılar mutlaka aşılacaktır. Sonuçta şirketin yeni sezon için çok önemli projeleri var. Böylesine ekonomik çalkantıların yaşandığı bir dönemde bir çok şirket krizi derinden yaşıyor. Önemli olan bu şirketleri yaşatmaktır" diye konuştu.
140 milyon TL borç
Joy Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, 2009 yılında TUI Travel PLC'yle ortaklık yapmayı planladığı için borçlarını erteledi. Ancak işleri umduğu gibi gitmediği için otellerini kayyuma devretti. Akın Yılmaz'ın borçlarının yaklaşık 140 milyon lira düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. 

Dünyanın 115'inci büyük otel zinciri

 Ege ve Akdeniz'de 16 otel işletiyor.
 Toplam yatak kapasitesi 25 bin.
 World's Largest Hotel Companies tarafından, en büyük ve en iyi otel grupları kategorisinde, dünyanın binlerce otel grubu arasında ilk 300 otel arasında 115'inci sırada yer aldı.
Joy Group bünyesinde yer alan işletmeler şunlar:
Joy Kiriş World Otel
Joy Ma Biche
Joy Kimeros Resort
Joy Club Bodrum
Joy Pegasos World
Joy Pegasos Resort İncekum
Joy Club Pegasos İncekum
Joy Royal Pegasos
Joy Nashira Otel
Joy Kiriş Resort
Joy World Palace
Joy Pegasos Tropical
Joy Pegasos Palace
Joy Hydros Club
Joy Bela
Joy Blue Collection

140 milyon lira borç var

AKIN Yılmaz'ın borç miktarının yaklaşık 140 milyon lira düzeyinde olduğu konuşuluyor. TUI'nin First Choice'u satın almasıyla kurulan TUI Travel PLC şirketinin 2009 sonunda Joy Group'la ortaklık yapması kararlaştırılmıştı. Bu ortaklığın yapılacağına güvenen Yılmaz'ın yurtdışındaki incelemeleri sonucunda olumsuz karar çıkınca borç sarmalından çıkamadığı ve ertelediği borçları nedeniyle zor durumda kaldığı belirtildi. Yaz sezonunun açılmasına kısa bir süre kala yaşanan bu durum karşısında Türkiye'deki 16 otelin nasıl işletileceğine yönelik belirsizlik sürse de `iflas erteleme talebi'nin mahkeme tarafından olumlu karşılanması halinde Yılmaz'ın borçlarını yapılandırmaya çalışacağı konuşuluyor.
Hanife BAŞ/Hürriyet

Turizm devi Joy Group battı 

Türkiye'nin en büyük yerli otel zinciri Joy Group, biriken borçları yüzünden battı. İflas eden grubun başına İngiliz tur operatörü First Choice kayyum olarak atandı. Bundan sonra gruba bağlı otelleri First Choice işletecek. Joy Group, İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas ertelemesinde bulunmuştu. Şirketin bu isteği mahkeme tarafından reddedilince iflas resmen tescil edildi. 

ORTAKLIK GÖRÜŞMESİ OLMADI

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Akın Yılmaz'ın yaptığı Joy Group, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 16 otelin işletmeciliğini yapıyordu. Joy markası, 2001 yılında Kiriş World Oteli'ni işletmesinin alınmasıyla doğdu. Joy Group'un Avukatı Servet Açıkalın, TUİ ile yapılan ortaklık görüşmelerinin de olumsuz sonuçlandığını bildirdi.
Star

Recep İvedik'e ev sahipliği yapan turizmci, iflas erteleme istedi

Türkiye'nin en büyük yerli otel zinciri olan, Recep İvedik'in çekildiği Joy Nashira'nın da sahibi Joy Group, turizm devi TUI'yle tamamlamayı planladığı ortaklık gerçekleşmeyince hızlı büyümeden kaynaklanan borçları için çözümü 'iflas erteleme'de buldu. Ortaklığa güvenerek 'kış sezonunda' önceden oda satıp borçlanan Joy Group'un sahibi Akın Yılmaz'ın 4-5 milyon pound borcu olduğu, işlettiği 16 otelin de kayyuma devredildiği öğrenildi

İşletmesini üstlendiği 16 otel ve toplam 25 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük yerli otel zinciri markası Joy, uzun süredir hızlı büyümeye bağlı olarak içine girdiği finansal sıkıntıların yanı sıra TUI'yle ortaklık planları da suya düşünce kurtuluşu 'iflas erteleme'de buldu. 2009 sonuna kadar TUI ve First Choice'un birleşmesiyle ortaya çıkan TUI Travel PLC'yle yüzde 70 ortaklık yapmaya hazırlanan, bu yüzden borçlarını erteleyen Joy Group'un patronu Akın Yılmaz'ın işleri umduğu gibi gitmeyince Joy Otelleri kayyuma devredildi. Yılmaz'ın borç miktarının yaklaşık 20 milyon pound düzeyinde olduğu konuşulurken, işletmesini üstlendiği otellerin kiralarının büyük bölümünün TUI Travel PLC'den alınanlarla ödendiği, bu yüzden borcun ortalama 4-5 milyon pounda indiği ifade ediliyor.

Yaz sezonunun açılmasına kısa bir süre kala yaşanan bu durum karşısında Türkiye'deki 16 otelin nasıl işletileceğine yönelik belirsizlik sürse de İstanbul 12'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne 'iflas erteleme talebi'nin olumlu karşılanması halinde Yılmaz'ın borçlarını yapılandırmaya çalışacağı, TUI'nin de otellerin işletmesini kurduğu şirket aracılığıyla Yılmaz'dan know-how ve personel desteği alarak yürüteceği belirtiliyor. Joy'u 'iflas erteleme talebi'ne götüren sürecin altında ise grubun sahibi Akın Yılmaz'ın TUI Travel PLC'yle yürüttüğü ortaklık görüşmelerini 2009 yılı sonunda tamamlamaya hazırlanırken yurtdışından gelen "Ortaklık olmayacak" açıklaması yatıyor.

2001'de Kiriş World'ün işletmesinin alınmasıyla sektörün konaklama tarafında hızlı bir büyüme atağına geçen Joy Group, TUI adına Akdeniz ve Ege'de birçok otelin işletmesini üstlenirken yabancılar bunun karşılığında yapılan anlaşmayla kiraların bedelini karşılama yolunu seçmiş. Yabancıların 'taşeronu' gibi nitelendirilecek bir iş anlaşması yürütülürken TUI'nin 2009 sonunda Joy Group'la ortaklık yapması kararlaştırılmış.

Ortaklığın yapılacağına güvenen ve kış sezonunda 'açık pozisyon'da kalan yani önceden ödeme alarak 'oda' satan ama yeterli talebi alamadığı için yükümlülükleri artan Yılmaz'ın 'borç sarmalı'ndan çıkamadığı ve ortaklığa güvenerek ertelediği borçları nedeniyle zor durumda kaldığı belirtildi.

Kiriş World'le işe başladı en büyükler arasına girdi

20 yıldır turizm sektörünün içinde bulunan Akın Yılmaz'ın geçmişinde seyahat acentacılığı da bulunuyor. Kiriş World'ün işletmesini üstlenerek konaklama alanında büyümeye başlayan Akın Yılmaz`ın Joy Grubu, World's Largest Hotel Companies tarafından 300 otel arasında 115'inci sırada gösterildi. Yaşanan durumun bir 'iflas' olmadığına dikkat çeken grubun avukatı Servet Açıkalın da TUI'yle yapılacak ortaklığın sonuçlanmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını açıkladı. Açıkalın, bu sıkıntıların aşılacağını söyleyerek herkesten sabırlı olmalarını istedi.

İFLAS ERTELEME NEDİR?

İcra İflas Kanunu'nun 179'uncu maddesi ödeme güçlüğü çeken şirket ve şahıslara iflas erteleme hakkı veriyor. Mahkemece borçlunun menkul, gayrimenkul, mevduatları, hak ve alacaklarına konulmuş veya konulacak hacizler 2 yıla kadar durduruluyor.

Recep İvedik filmi otelinde çekildi

Joy Grup bünyesindeki oteller aynı zamanda sinema dünyasına da evsahipliği yaptı. Şahan Gökbakar'ın başrolünü oynadığı Recep İvedik filmi, Antalya Joy Nashira Otel'de çekildi. Hatta bu film sayesinde Türk tatilcilerin otelin rezervasyonlarında artış yarattığı belirtilmişti.

Bu ticari bir sorun otelleri açık tutacak bulunur

Joy Group'la ilgili yaşanan gelişmeler yorumayan Akdeniz Otelciler Birliği (AKTOB) KTOB Başkanı Sururi Çorabatır, bunun iki şirket arasındaki 'ticari' bir sorun olduğuna, Antalya'yı ve Türk turizmini etkileyecek olumsuz bir durumun olmadığına dikkat çekti. Antalya turizminde 2010 sezonunda da hedefleri doğrultusunda bu yıl yüzde 8-9 büyüme beklentisinin olduğunu vurgulayan Çorabatır, "Bu iki şirketin arasında çözeceği bir olay. Türk turizmini bağlamıyor. Otellerin hiçbiri ne kapanır ne boş kalır. 2010 sezonunda turistlere en iyi hizmet verecek şekilde işletecek biri bulunur" dedi. 
 Hale Tüzün/Vatan

Türkiye'nin en büyük yerli tatil oteli zinciri olan Joy Group iflas etti

14 tanesi 5 yıldızlı olmak üzere toplam 16 otelin işletmesini yapan gruba kayyum atandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz'ın mal varlığına da tedbir konuldu.
Türk turizminin büyükleri arasında yer alan Joy Group, işlettiği 16 turistik tesiste toplam 20 bin yatak kapasitesine sahip. Joy Group bünyesinde yer alan işletmeler şunlar:
`Joy Kiriş World Otel, Joy Ma Biche, Joy Kimeros Resort, Joy Club Bodrum, Joy Pegasos World, Joy Pegasos Resort İncekum, Joy Club Pegasos İncekum, Joy Royal Pegasos, Joy Nashira Otel,Joy Kiriş Resort, Joy World Palace, Joy Pegasos Tropical, Joy Pegasos Palace, Joy Hydros Club, Joy Bela, Blue Collection.'
2001 YILINDA SEKTÖRE GİRDİ
Joy markası 2001 yılında Kiriş World markasının işletmesinin alınması işle doğdu. Akın Yılmaz'ın sahibi olduğu grup, 2006 yılına gelindiğinde 12 otelin işletmesini almıştı. Joy Group'un işlettiği otel sayısı geçen sene itibariyle de 16'ya yükseldi.
Sebahattin Atmaca / Radikal

TUI: Joy'la uzun süreli kira anlaşmamız var, Türkiye'den vazgeçmedik

İflas ertelemeye giden Joy Group'un sezon başlangıcı öncesi sektörde yarattığı durum karşısında Kültür ve Turizm Bakanlığı da harekete geçti.

16 tesis ve 20 binden fazla yatak kapasitesi bulunan grubun iflas erteleme haberlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın otelin durumuyla ilgili bilgi isteğinde bulunduğu ve Türk turizmine olumsuz etki yapmaması için konunun çözülmesi talimatı verdiği belirtiliyor. Joy Group'un sahibi Akın Yılmaz'ın 140 milyon TL civarında olduğu tahmin edilen borçları sonrasında iflas erteleme talebi sonrasında işlettiği 16 otelin de durumu belli oldu.
TUI yeni şirket kuruyor
İngiliz seyahat acentesi First Choice ve Alman TUI'nin birleşmesi sonucu kurulan TUI Travel PLC'nin, uzun süredir çalıştığı Joy Group'un yaşadığı ekonomik sıkıntıları dikkate alarak Türkiye'de yeni bir otel yönetim şirketi kurduğu ve otellerin işletileceği belirtildi. Türkiye'de Magic Life, Robinson, Iberotel ve Nordotel markasıyla binlerce yatağı yöneten TUI Travel yeni otel markası Blue Collection'ı da büyütmek için harekete geçti. TUI Travel tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de Joy Group'a bağlı çok sayıda otelle uzun süreli kiralama anlaşmaları yapıldığı ve Joy'un bu otellerin sadece yönetiminde sorumlu olduğu belirtilirken, yeni dönemde Türkiye'deki taahhütlerinden vazgeçmedikleri kaydedildi.
Hanife BAŞ / Hürriyet

Ünlü oteller zinciri iflas etti

Türkiye'nin en büyük ve tek yerli otel zinciri Joy Grup, biriken borçları yüzünden iflas ettti.İflas eden grubun başına İngiliz tur operatörü First Choice kayyum olarak atandı. Bundan sonra gruba bağlı otelleri First Choice işletecek. Joy Grup, İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas ertelemesinde bulunmuştu. Şirketin bu isteği mahkeme tarafından reddedilince iflas resmen tescil edildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Akın Yılmaz'ın yaptığı Joy Grup, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 16 otelin işletmeciliğini yapıyordu. Joy markası, 2001 yılında Kiriş World Oteli'ni işletmesinin alınmasıyla doğdu. Türkiye ve dünyanın en gözde otellerini bünyesinde barındıran grup, 2009 yılında işlettiği otel sayısını 16'ya çıkarmıştı. Toplam 20 bin yatak kapasitesine sahip Joy Grub'a bağlı oteller şunlar:

Joy Kiriş World Otel, Joy Ma Biche, Joy Kimeros Resort, Joy Club Bodrum, Joy Pegasos World, Joy Pegasos Resort İncekum, Joy Club Pegasos İncekum, Joy Royal Pegasos, Joy Nashira Otel, Joy Kiriş Resort, Joy World Palace, Joy Pegasos Tropical, Joy Pegasos Palace, Joy Hydros Club, Joy Bela ve Blue Collection. Joy Grubu Avukatı Servet Açıkalın, yaptığı yazılı açıklamada, binlerce kişiye istihdam sağlayan ve turizmde önemli bir yeri olan markanın yaşatılması için herkesi destek olmaya çağırdı.

Grubun küresel ekonomik kriz sonrası alacaklarını tahsil edemediğini, bundan dolayı ödeme zorluğu içine girdiğini belirten Açıkalın, TUİ ile yapılan ortaklık görüşmelerinin de olumsuz sonuçlandığını bildirdi. Sezona güçlü bir şekilde girmek ve sağlıklı bir şekilde yoluna devam edebilmek için İstanbul 12'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme talebiyle başvuruda bulunduğunu ve tedbir kararı alındığını aktaran Açıkalın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Piyasadaki ödeme dengesinin bozulmasından dolayı alacaklarını tahsil edemeyen ve ödeme sıkıntısı yaşamaya başlayan Joy Group'un içine düştüğü bu ortamdan sıyrılması için destek verilmesi gerekir. Joy turizmde büyürken, önemli derecede istihdam yarattı. Yatak sayısını artırıp, turizme katma değer kazandırdı. Bugün yaşanılan sıkıntılar mutlaka aşılacaktır. Sonuçta şirketin yeni sezon için çok önemli projeleri var. Böylesine ekonomik çalkantıların yaşandığı bir dönemde bir çok şirket krizi derinden yaşıyor. Önemli olan bu şirketleri yaşatmaktır." Krizin aşılması için arayışlarının sürdüğünü bildiren Açıkalın, "Yıllardır gerek personelimize gerekse otellerimize ürün sağlayan esnafa sıkıntı yaşatmadık. Bugün içinde bulunduğumuz durumu elbirliğiyle aşabilmek için herkesin sabırlı olması gerekir." ifadelerini kullandı.
Bugün