Genel

'En büyük rakibimiz Bağdat Caddesi'

Palladium Alışveriş Merkezi, yarından itibaren hizmet vermeye başlıyor...

İstanbul Anadolu Yakası'nda 230 milyon dolar yatırımla kurulan Palladium Alışveriş Merkezi, 160 mağazayla yarından itibaren kapılarını açıyor.

Tahincioğlu Gayrimenkul, Gençoğlu ve Nora Grubu ile ortak gerçekleştirilen Palladium'un ilk yıl 300 milyon dolar ciro ve hafta sonu günde 40 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor. Palladium'un kiralama işlemini gerçekleştiren ve yönetimini üstlenen AVM mfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum, "Artık İstanbul'un Anadolu Yakası'nda oturan insanlar bulamadıkları markalar için Avrupa Yakası'na geçmek zorunda kalmayacak. Birçok marka Palladium'la birlikte Anadolu Yakası'na da adım attı. Biz Bağdat Caddesi'ni tüketiciler için tek çatı altında toplamış olduk. Bayramı kaçırmak istemediğimiz için de açılışı 25 Eylül'e yetiştirdik" diye konuştu.

Kötüyü araştırdık

Palladium'un açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tahincioğlu Gayrimenkul CEO'su Özcan Tahincioğlu, 230 milyon dolar yatırdıkları Palladium'un ilk yıl 300 milyon dolar ciro yapmasını beklediklerini söyledi. Tahincioğlu, "Projeyi yapmadan önce gelişmiş ülkelerde iyi kötü birçok alışveriş merkezini gezdik. İyilerin neden iyi olduğunu, kötülerin neden kötü olduğuna baktık. Kötülerin niye öyle olduğunu araştırdık. Anadolu Yakası'nın değil İstanbul'un simgelerinden biri olacak bu projeyi gerçekleştirdik" dedi. Tahincioğlu, Avrupa ülkelerinde ortalama bir kişiye 200 metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi alanı düştüğünü belirterek, şöyle konuştu: "İstanbul'da bu rakam 120 metrekare, gelişmiş ülkelerde ise 400-500 metrekare. Her boş araziye alışveriş merkezi yapmak araziyi değerlendirir, ancak alışveriş merkezi enflasyonu ileride o yatırımın değerini düşürebilir. İstanbul'da halen 1.5 milyon metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi var. Bu rakamın 2009'da 2.9 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor." 

Hürriyet