05 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşı 14 bin TL! Emekliler şimdi tek tek açıklanan rakamlara bakın! 

En düşük emekli maaşı 14 bin TL! Emekliler şimdi tek tek açıklanan rakamlara bakın! 

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi, dört gözle temmuz zamlarını bekliyor. Emeklilerin Temmuz zammına ilişkin rakamlar ortaya çıktı. İşte o son dakika rakamlar...




Yaklaşık 16 milyon emekli, dört gözle hem Temmuz maaş zammını hem de emekliler için yapılacak düzenlemeleri bekliyor.  Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 şeklinde belirlenmiş ve en düşük emekli maaşı da 10 bin Türk Lirası'na yükseltilmişti. 

Emeklilerle ilgili yapılan çalışmanın ayrıntılarında, hem gelirlerini artırıcı hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıcı önlemlerin yer aldığı belirtildi. Bu kapsamda emeklilere, ulaşım, iletişim, alışveriş, enerji, kira, tatil, finans destekleri yapılması ve belediye hizmetlerinde indirim uygulanması planlanıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Temmuz ayı ile beraber yeniden ele alınacak emekli maaşı zammı düzenlemeleri ilgili farklı formüller masaya geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son olarak mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu ve 3 aylık enflasyon rakamı yüzde 15 oldu. Şimdi nisan, mayıs ve haziran olacak şekilde 3 veri daha bekleniyor. 

En düşük emekli maaşı 14 bin TL! Emekliler şimdi tek tek açıklanan rakamlara bakın! 

EMEKLİYE REFAH PAYI GÜNDEMDE

Geriye kalan 3 aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından refah payı gündeme gelecek. Bunların dışında 10 bin lira şeklinde olan en düşük emekli maaşında da düzenleme yapılması bekleniyor. 

Merkez Bankası Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre  nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon beklentisi sırasıyla yüzde 3,25, yüzde 3 ve yüzde 2,54 olarak açıklandı. Bu rakamlara göre Tüketici Fiyat Endeksi'nin 2333,06 olması öngörülüyor. 

En düşük emekli maaşı 14 bin TL! Emekliler şimdi tek tek açıklanan rakamlara bakın! 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAM BU KADAR OLACAK 

6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 25,47'e göre hesaplandığında en düşük emekli maaşının 12 bin 500 Türk Lirası civarına yükselmesi bekleniyor. 

En düşük emekli maaşı için en güçlü 2. senaryo ise 1 senelik enflasyon beklentisi oldu. Burada Haziran sonrası yıllık enflasyonun yüzde 35-40 seviyesinde olması öngörülüyor. Bu kapsamda hesaplandığında, en düşük emekli aylığının 14 bin TL seviyelerine ulaşabileceği tahmin ediliyor. 

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler'e yeni proje yapılacak!

ŞOK'ta 25-30 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! ŞOK'ta yeni haftada hangi ürünlerde indirimler var...


 


Geri Dön