Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı 15 bin TL! Milyonlarca emekliye Temmuz zammından sonra şok haber! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli zamları ile ilgili yeni bir son dakika açıklamasında bulundu ve en düşük maaşta 15 bin TL'yi işaret etti. İşte ayrıntılar... 

Milyonlarca emeklinin maaş zammı 3 Temmuz tarihinde resmen belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zam alırken, memur emeklilerine yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. 

Ocak ayında emeklilerin maaşın son bir düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam uygulanmıştı ancak kök aylığı 6 bin 700 TL ve altında olan emekliler faydalanamadı. En düşük maaş 10 bin TL'de kaldı. 

Aynı sorunun Temmuz zammında da yaşanmasını istemeyen emekliler için en düşük maaşta düzenlemeye gidildi. En düşük emekli maaşı da 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi. Ancak yine de 1.8 milyon emekliye yapılan bu düzenleme sonrasında bile birçok emeklinin maaşı 19 bin lira olan açlık sınırının altında kalmaya devam etti.

Kamusonhaber'de yer alan habere göre, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli zamları ile ilgili yeni bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Özgür Erdursun, Ocak ayından sonra temmuz ayında da umduğunu bulamayan emekliye bir kötü haber daha verdi. Erdursun, iktidarın Ocak ayı zam planını duyurdu. 

SGK Uzmanı Erdursun, konuya ilişkin "Ocak ayında en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL’den 15 bin TL’ye tamamlanır. Kök aylıktan dolayı 15 bin TL'den düşük kalanlar da hazine desteği ile tamamlanır" bilgilerini verdi. 

Bunların yanı sıra TBMM Genel Kurulu, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 Türk Lirası olmasını da kapsayan vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi'ni değerlendirmeye alacak. 

Konuya ilişkin aktarılan son dakika bilgilerine göre haftalık çalışmasına 23 Temmuz Salı günü başlayacak Genel Kurul, öncelikle vergi ve sosyal güvenlik alanı ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni masaya yatıracak.

Söz konusu bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 Türk Lirası'na yükseltilecek.

Emekli maaş ödemeleri ayın 17'si itibarıyla resmen başladı. Fakat merakla beklenen en düşük emekli maaşına ilişkin yükseliş temmuz ödemelerine yetişmeyecek.

CHP'li Nermin Yıldırım Kara'dan TOKİ tepkisi: 2022 projesinin ihalesini bile yapamadı!

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

En düşük emekli aylığına zamda son dakika! Genel Kurul'a geliyor!