Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı için 3 formül: 11 bin 500, 12 bin ve 12 bin 500 TL!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği en düşük emekli maaşı için masada 3 formül var. Konuşulanlar rakamlar ise 11 bin 500, 12 bin ve 12 bin 500 TL...

Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşı ile ilgili düzenlemeyei beklerken, masaya da 3 formül geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 10 bin Türk Lirası şeklinde olan en düşük emekli maaşına yapılacak iyileştirme çalışması için AK Parti ve ilgili bakanlıkların gerçekleştirdiği toplantıda 11 bin 500, 12 bin ve 12 bin 500 TL rakamları üzerinde duruluyor.


ALTERNATİFLİ ÇALIŞMA

Sabah'tan Önder Yılmaz imzalı habere göre milyonlarca kişiyi oldukça yakından ilgilendiren emekli maaşlarına iyileştirme yapılması amacıyla AK Parti kurmayları, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK gibi ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri görüşmeler yapıyor. 

Söz konusu toplantılarda, en düşük emekli maaşının 10 bin Türk Lirası'ndan hangi miktara kadar yükseltilebileceği görüşülüyor. Aktarılan bilgilere göre söz konusu mevcut bütçe imkânları ve iyileştirmeden faydalanacak emekli sayısı dikkate alınarak, alternatifli çalışma yürütülüyor. Kök maaşı 10 bin Türk Lirası'nın altında bulunan 3.8 milyon emekliden 2 milyonun maaşı son zamla beraber 10 bin Türk Lirası'nın üzerine çıktı.

1 milyon 780 bin emeklinin kök maaşının ise halen 10 bin Türk Lirası'nın altında. En düşük maaş yapılan mevzuat düzenlemesiyle bu yılın Ocak ayında 10 bin Türk Lirası şeklinde belirlenmişti. Milyonlarca kişinin merakla beklediği Temmuz ayı  zamlarından sonra maaşı 10 bin Türk Lirası'nın altında kalan emekliler söz konusu düzenleme gereği 10 bin Türk Lirası emekli maaşı almayı sürdürecek.  AK Parti iktidarı, emekli kesimin bu beklentisi doğrultusunda Orta Vadeli Programı hedeflerini de dikkat alıp alternatifli çalışma yürütüyor.

En düşük emekli maaşları için 11 bin 500 Türk Lirası ile 12 bin Türk Lirası ve 12 bin 500 TL ödenmesi alternatifleri üzerinde durulurken söz konusu bu rakamların yaratacağı mali tablonun etki analizleri de yapılıyor.

 

Yabancılar aldığı iki daireden birini sattı, konutta fiyat artışı yavaşladı!

Dolar 41 TL olacak. Flaş tarih verildi

Akbank'tan flaş zam... 15.000 TL'ye kadar yükseldi