En fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir?
İstirahat raporu hakkında çalışanların merak ettiği huşular vardır. Onlardan biri de en fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusudur. İşte merak edilen detaylar! Bu konu kapsamında SGK mevzuatına belirtilen durumlar vardır
En fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusu pek çok çalışanın hastalık durumunda sorduğu sorulardan biridir. Bu konu kapsamında SGK mevzuatına belirtilen durumlar vardır. İşte en fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusunun yanıtı!
EN FAZLA KAÇ GÜN SÜREYLE RAPOR ALINABİLİR?
SGK Mevzuatına Göre belirlenen koşullar vardır. İşte onlar;
– Bakanlık tarafından görevlendirilmiş olan yani İSG Katip sistemi üzerinden sözleşmesi onaylanmış olan işyeri hekimi sigortalıya bir kerede en fazla 2 gün istirahat raporu verebilmektedir.
– Sigortalılara bir hekim raporu ile tek seferde en fazla 10 gün istirahat verebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi esası vardır.
– İstirahat raporlarında doktorun, istirahat sonrasında sigortalının çalışıp çalışamayacağı ya da kontrol muayenesi yapılıp yapılmayacağı hususunu belirtilir. Kağıt ortamında düzenlenen ve kontrollü verilen istirahat raporlarında kontrol tarihinin Cumartesi ile Pazar veya resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde tatilin bittiğinin, sigortalının sağlık hizmet sunucusuna başvurduğu ilk iş gününde, söz konusu sigortalının istirahatinin devamına gerek duyulması halinde “geçen günlerin istirahatten sayılması” ifadesinin raporda yer alır. Bu durumda ikinci istirahat raporu ile ilk istirahat raporu arasında herhangi bir kesinti meydana gelmez ve ikinci rapor ilk raporun devamı gibi görülür.
– Raporda doktorun istirahat süresinin bitiminde sigortalının çalışacağını belirtmiş olması, rahatsızlığı devam eden sigortalının rapor bitiminde tekrar hekime gitmesine, yeniden istirahat raporu almasına engel teşkil etmez.
– Sigortalılara bir takvim yılı içinde tek doktor tarafından ayaktan tedavilerde istirahat sürelerinin toplamı 40 günü geçmemektedir.
– Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere 6 ayı geçemez. Tedaviye devam edilmesinde malullük durumunun önlenebileceği veya önemli oranda azaltılabileceği sağlık kurulu raporu ile tespit edildiği takdirde bu süre uzayabilir.
– İstirahat raporunun Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş doktor tarafından verilmiş olması gerekmektedir. İnternet üzerinden yani online olarak düzenlenen istirahat raporları SGK’nın sitemine otomatik olarak düşmektedir.
Emeklilikte sigorta süresi nasıl belirlenir?
Yaşlılık aylığı için işten ayrılmak şart mıdır?
Tüm emeklilere 7 bin TL promosyon! Anında hesaplara geçiyor! İşte detaylar!