Ekonomi

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

Milyonların yakıdan takip ettiği altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile yukarı yönlü hareket etti. En güvenli liman olan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinden sonra son bir haftanın zirvesine yükseldi.Güvenli liman olarak öne çıkan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinin ardından geçtiğimiz haftanın zirvesine yükseldi

Altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasıyla yükseldi. Güvenli liman olarak öne çıkan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinin ardından geçtiğimiz haftanın zirvesine yükseldi. İç piyasada ise dolar/TL'nin 13.60 bandında işlem görmesi nedeni ile gram altın fiyatları 800 liraya yaklaştı.

Altın spot piyasada jeopolitik gelişmeleri ve merkez bankalarını takip ederken, iç piyasada dolar/TL bazında fiyatlamaya yön verdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2 Boru Hattı ile ilgili sürecin sona ereceğini açıklaması, jeopolitik risklerin artacağı endişesi ile altın fiyatlarını yükseltti.

Peki, Ukrayna geriliminden spot altın nasıl etkilendi? Altının spot piyasadaki ons fiyatı kaç oldu?
 

SPOT PİYASADA ALTIN FİYATLARI

Ukrayna gerilimi haberleri altın fiyatlarının güvenli liman niteliğini öne çıkartarak altın fiyatlarının yükselmesini sağladı.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 26 Ocak tarihinden bu güne görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Altın ons başına 1821 dolar bandından işlem gördü.

Milyonlarca vatandaş Kapalıçarşı altın fiyatlarını sabahın erken saatlerinden itibaren takip etmeye başladı. Vatandaşlar altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Altın yükselecek mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte merak edilenler...

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARI

Sabah saatlerinde gram altın 800 lira civarında işlem görürken, dolar/TL ise 13,60 seviyelerinde seyretti.

Gram altın 796 liradan işlem görürken, çeyrek altın 1293 lira alış ve 1312 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını ise 5 bin 171 TL alış ve 5 bin 230 TL satış fiyatı ile işlem gördü.

 

BANKALARIN ALTIN TAHMİNLERİ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre;  ABD merkezli küresel yatırım bankası Goldman Sachs, 12 aylık fiyat tahminini 2.000 dolardan 2.150 dolara çıkardı. Kanada Bankası, Scotia Bank ise Fed'in faiz artırımı beklentisi ile  2022 yılı için ortalama fiyat beklentisini ons başına 50 düşürerek 1800 dolara indirdi.

Öte yandan İsviçre merkezli banka UBS, ABD'de artan enflasyona bağlı olarak reel faiz oranlarının yükselmesi sonucu altın fiyatının 2022 yılı sonunda ons başına 1650 dolara düşebileceğini tahmin etti.

Kıymetli metaller konusunda küresel otorite olarak kabul edilen Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA), 2022 yılsonu tahminlerine ilişkin son raporunu da açıkladı. 34 analist ile gerçekleştirilen ankete göre, yıl sonu beklentileri açıklandı. Altın fiyatlarının hemen hemen sabit kalacağını belirtti. 34 analistin fiyat tahminlerinin ortalaması 1801,90 dolar oldu.


 

 

Gram altında kritik seviye! Bu eşik aşılırsa...

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Flaş açıklama geldi! Dolar krizi kapıda!

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Kripto paralarda Şubat atağı başladı mı? Yatırımcılar dikkat!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?