Teknoloji

En iyi kameraya sahip telefonlar peş peşe belli oldu!

2023 yılında, akıllı telefonlar fotoğraf makineleriyle başa baş bir seviyeye ulaştı. İşte en üst düzey kamera performansına sahip olan telefonlar...Eskiden ampullü siyah beyaz fotoğraf çeken makinelerden günümüzün DSLR ve aynasız modellerine kadar birçok değişim yaşandı

Akıllı telefonlar, fotoğraf makinelerinin yerini alarak büyük bir gelişim gösterdi. Eskiden ampullü siyah beyaz fotoğraf çeken makinelerden günümüzün DSLR ve aynasız modellerine kadar birçok değişim yaşandı. Profesyonel fotoğrafçılar içinse RAW görüntüleri işlemleyebilecekleri yüksek kaliteli makineler her zaman tercih sebebi oldu. Ancak en iyi kameraya sahip telefonlar, bu düşünceleri değiştirebilir mi?

Günümüzde bazı elektronik üreticiler, akıllı telefonlarla oldukça iddialı kameralar sunuyor. Tanıtım etkinliklerinde profesyonel fotoğrafçılar tarafından elde edilen muhteşem sonuçlarla dikkat çekiyorlar. İşte sizler için bir araya getirdiğimiz en iyi kameraya sahip telefonlar.

En iyi kameraya sahip telefonlar - 2023!

Akıllı telefonlar, fotoğraf makinelerini aratmayacak bir seviyeye geldi. İşte 2023'te en iyi kameraya sahip telefonlar:

  1. Huawei P60 Pro: 48 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açı ve 48 MP telefoto kamera ile DxOMark'ta 156 puan alarak zirveye yerleşti.

  2. iPhone 14 Pro ve Pro Max: 48 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı ve 12 MP telefoto kamera ile yüksek kalitede fotoğraf ve video deneyimi sunuyor.

  3. Samsung Galaxy S23 Ultra: 200 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı, 10 MP 3x optik zoom telefoto kamera ve 10 MP 10x optik zoom telefoto kamera ile en iyi çözünürlük ve yakınlaştırma özelliklerini sunuyor.

  4. iPhone 13 Pro ve Pro Max: 12 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı ve 12 MP telefoto kamera ile Sensor-shift OIS ve LiDAR teknolojisi sayesinde yüksek kaliteli çekimler yapabilirsiniz.

  5. Huawei Mate 40 Pro: 50 MP ana kamera, 20 MP ultra geniş açı ve 12 MP 5x periskop telefoto kamera ile Leica imzası taşıyor.

  6. Samsung Galaxy S22 Ultra: 108 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı, 10 MP 3x optik zoom telefoto kamera ve 10 MP 10x optik zoom telefoto kamera ile güçlü bir kamera sistemi sunuyor.

Bu listedeki telefonlar, fotoğraf çekimi konusunda üst düzey performans sergileyen modellerdir.