30 / 06 / 2024

En iyi yatırım aracı toprak mı! Borsa, altın, dolar ne kadar kazandırdı?

En iyi yatırım aracı toprak mı! Borsa, altın, dolar ne kadar kazandırdı?

​​​​​​​Ekonomi yönetimi tarafından yapılan yeni düzenlemeler ve vergi paketi tasarısı yatırımcının aklını karıştırırken, “Neye yatırım yapılmalı” sorusu daha çok önem kazandı.  Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, karşılaştırmalı olarak tavsiyesini açıkladı.



Ekonomi gündemi son günlerde vergi paketi ile ilgili gelişmelere odaklanırken, yatırımcı parasını nerede ve nasıl değerlendireceğini araştırıyor. Altın, dolar ve borsa da yatay seyir yerini yükselişe bırakıyor. Gayrimenkule yatırım yapmak isteyenler ise piyasadaki durgunluk nedeniyle akıllarındaki sorulara cevap arıyor.  

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, https://x.com/akselmelkonyan X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2 yıl önce yaptığı toprak yatırımını örnek göstererek, kazancını altın ve dolarla kıyasladı. Takipçilerine yatırım konusundaki görüşlerini sordu.

Aksel Melkonyan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

7 Eylül 2022 tarihinde yani kabaca 21 ay önce Muğla/Milas/Aslanyaka köyünden köy merkezine 150 Mt uzaklıkta çok güzel bir tarla almıştım.

Tapu harçları vb. masraflar ile bana 95.000 TL’ye mal oldu.

Aldığım tarihte 1 dolar =18,52 yani 5.125$ para vermişim.

Aldığım tarihte 24 ayar gram fiyatı 980 TL yani 97 gram has altın fiyatı vermişim.

Bu güne geldiğimizde 96 gr. altın 242.000 TL.

5.125 dolar ise 168.000 TL değere sahip.

Bu rakamlardan yola çıkarsak altına karşı %330,dolara karşı %476 daha fazla getiri sağlamış sonucu çıkıyor.(Tarla fiyatını 800.000 TL değerinden tuttum ki çok rahat satabileceğim bir rakam.)

Şu an köyde piyasa kötü olmasına rağmen 1 M TL üzerinde rakamlar isteniyor ama bana göre bu piyasada hızlı satarı 800/850.000 TL. Geçen kış yapılan çalışmada resmi yolda parselin önünden geçeceği için ekstra bir değerlenme daha söz konusu ama şimdilik o değerlemeyi yapmıyorum.

İyi piyasada daha fazla ederi var. Bu arada 3 ay önce 1 milyon TL teklif aldım ama burayı hiçbir rakama satma niyetim yok sebebi ise ufak parsel bulmak neredeyse imkansız. Genellikle 5 dönüm ve üzerindeki parseller satışa çıkıyor. Ayrıca bu tarlalar köy merkezine çok uzak ve yüksek bölgelerde bulunuyor.

Ez cümle bana göre ORTA/UZUN vade yatırım yapmak isteyenler için en az risk ve en fazla getiri olasılığına sahip yatırım aracı toprak yatırımıdır.

Bilgilendirme amacı ile Lokasyon olarak Bodrum-Milas Havaalanına 25 dk, Ören sahiline 30 dk, Milas merkez 15 dk ve Bodrum merkez 50 dk. mesafede.

Sizce en iyi yatırım aracı toprak yatırımı mı? Yoksa, hisse senedi, altın, döviz vb. seçenekler mi?

Görüşleriniz nelerdir?

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

BORSADAN KAR AL TOPRAĞA YATIR!

Reddi miras nasıl yapılır? Kimler reddi miras yapabilir? Aman bu detaylara dikkat! 

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

Altın ve gümüşte yükseliş bekleyenler dikkat! İslam Memiş tarih verdi! Yeni rekorlara hazır olun!

 


Geri Dön