Sektörel

En riskli sektör inşaat. Malzeme ve işçilik fiyatları adeta kumara döndü!

Hızla artan maliyetler ve satışların düşmesi inşaat sektöründeki krizi büyütüyor. Yılın ilk 7 ayında yapılan konkordato başvurularında inşaat sektörü başı çekti. Sosyal medyada 18 bin takipçili İnşaat Doktoru, son 2-3 yıldır malzeme ve işçilik fiyatlarının adeta kumara döndüğüne dikkat çekti.

Artan fiyatlar ve kiralar nedeniyle konut krizi her geçen gün büyürken inşaat sektörü için de tehlike çanları çalıyor. Uzmanlar 2024 yılı tamamlandığında yüksek ihtimalle Türkiye konut pazarında son 10 yılın en düşük satış rakamlarıyla karşılaşılacak. Yeni konut arzı ise gittikçe düşüyor.

Konkordato Takip sitesinin verilerine göre, geçen yıl toplam bin 516 konkordato talebi olurken 2024’ün ilk 7 ayında bu rakam bin 554 oldu. En riskli sektörler listesinde ise ilk sırayı 398 firma ile inşaat sektörü aldı. İkinci sırada tekstil yer alırken, üçüncü sırada ise akaryakıt istasyonları görüldü. Mahkemelerin yılın ilk yarısında iflas kararı verdiği dosya sayısı ise 55 olarak kayıtlara geçti.

18 bin takipçili İnşaat Doktoru rakamlarla ilgili bir değerlendirme yaparak mevcut koşullarda inşaat firmalarının ayakta kalmasının zor olduğunu söyledi. İnşaat Doktoru https://twitter.com/insaatdr X sosyal medya hesabından konkordato verilerini gösteren bir grafik paylaşarak şunları söyledi:

 “En riskli sektörlerin başında inşaat gelmiş.

Son 2-3 yıldır malzeme ve işçilik fiyatlarının adeta kumara döndüğü ortamda inşaat firmalarının ayakta kalması zaten beklenemezdi. “

İŞTE O PAYLAŞIM

Mağdur ev sahibi 'Hangi evrak kiracıyı en hızlı tahliye ettirir' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

 

 

Evini izinsiz günlük kiraya verenler yandı! 100 bin TL cezası var!

Balıkesir ve Afyonkarahisar’da 36 arsa ile 2 iş yeri satışa çıkarıldı!

İsmail Saymaz: Barınma ihtiyacı karşılanmadıkça kira cinayetleri devam edecek!