06 / 05 / 2024

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!



EN UCUZ EV KİRALARI HANGİ İLDE?

Ev fiyatlarının birçok bölgede uçuşa geçti. Ama bazı bölgelerde hala uygun fiyata konut bulmak da mümkün. Emlak piyasasında en uygun şehirler sıralaması, Türkiye İstatistik Kurumu açıkladığı verilere göre yapıldı. İşte konut fiyatlarındaki artış oranlarına göre tespit edilen Türkiye’nin en pahalı ve en ucuz şehirler şu şekilde sıralandı;

  • Fiyatların en çok arttığı İstanbul’dan sonra  Ankara  ve İzmir fiyat artışlarının olduğu iller arasında bulunuyor.
  • Konutlarda en uygun fiyatların sunulduğu ve kira artışlarının, konut satış fiyatlarının çok olmadığı şehirlerden bazıları şunlardır; Siirt, Batman ve Mardin gibi Doğu Anadolu illeri.
  • Mardin’de konut satış fiyatları ortalama yüzde 2 oranında artış yaşandığı tespit edildi.
  • En çok artışın olduğu şehirlerin ilk sıralarında Balıkesir şehri yüzde 21 oranındaki fiyat artışı ile yer buldu.
  • Tekirdağ ve Van şehirleri sıralamalarda 2. ve 3. sırada yer alırken bu illerde yüzde 20 civarında fiyat artışı olduğu görüldü. Bu oranlar hem kira fiyatlarındaki artış hem de satılık konut fiyatlarındaki artışlar ile gözler önüne serildi.
  • 2022 yılında en çok kazandıran iller arasında Bursa, Samsun, İzmir ve Malatya gibi şehirler geliyor.
  • Konut satış fiyatları ve kiralık konut fiyatlarındaki artışlarda yüzde 10 üzerinde artış göstermesi sebebiyle, yatırımcısına en çok kazandıran iller arasında bulundular. Fiyat artışlarının çok yüksek olmadığı iller arasında ise; Kayseri’de yüzde 8’lik bir oran artış göze çarpıyor. Hemen ardından Elazığ şehrinde de konut satış fiyatlarındaki yüzde 8’lik artış olduğu ve en ucuz iller arasında yer aldığı gözlemlendi. Türkiye’nin en pahalı illeri arasında yer alan İstanbul’da da ilçe ve mahalle olarak bakıldığı zaman yapılan istatistiklerde en pahalı mahallenin Bebek olduğu açıklandı.

Kamu bankaları şaha kalktı! Memuru sevindirecek promosyon hamleleri üst üste geldi!

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

2022 ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi ne kadar olacak?


Geri Dön