29 / 04 / 2024

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada Temmuz 2019?

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada Temmuz 2019?

Konut alacak vatandaşlar en uygun konut kredisi faizini hangi bankanın verdiğini merak ediyor. Peki en uygun konut kredisi faizi hangi bankada Temmuz 2019?



En uygun konut kredisi faizini kim veriyor? Hangi bankada kredi faiz oranlarının ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Takvim'de yer alan habere göre, binlerce vatandaş internette banka banka kredi faiz oranları hakkında araştırma yapıyor. İşte Garanti, Ziraat, Halkbank, Vakıfbank taşıt, konut kredisi oranları Temmuz 2019...

HALKBANK FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 1.53

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI
Sarıpanjur konut kredisi: 1.49


ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 1.5


AKBANK FAİZ ORANLARI

AKBANK, konut kredisi faiz oranınlarını yüzde 1.49'a çekti. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, "Müşterilerimize hayallerindeki eve kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek sahip olmaları için yeni bir imkan sunuyoruz. Bugünden itibaren 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde yüzde 1.49'a çektik. Konut kredilerinde öncü olacağız" dedi.

GARANTİ BBVA FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.65
 

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI
Ev kredisi: 1.72

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterli oluyor. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı istiyor. Daha sonda kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız halinde banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin veriyor. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil ediliyor. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabiliyor.

Daha sonra banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile birlikte konut kredisi kullanmak istiyorum diyen vatandaş ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar da tapuya ipotek şerhi uygulamaya devam eder.

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NASIL?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla birlikte genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunuyor. Örneğin kredi çekilerek alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biri. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen vatandaşın yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlar arasında.

Konut kredisi faiz oranı yüzde 1,49'a indi!

2 bin lira taksitle ne kadar konut kredisi alınır?


Geri Dön