Sektörel

Endeksa'dan gayrimenkul sektörü için yeni hamle! Gayrimenkul danışmanlarına ışık olacak!

Endeksa, arsa ve arazi konusunda uzmanlaşmak isteyen gayrimenkul danışmanları için yeni bir eğitim daha düzenlenecek. Bu girişim danışmanlar ve sektör için ışık olacak...

Emlak danışmanları kendilerini geliştirecekleri vizyoner eğitimlere, Endeksa Masters ile devam ediyor. Sektörün teknoloji odaklı gelişimine katkı sağlayan Endeksa Masters programı kapsamında, arsa ve arazi konusunda uzmanlaşmak isteyen gayrimenkul danışmanları için yeni bir eğitim daha düzenlenecek.

GAYRİMENKUL DANIŞMANLARI UZMANLAŞACAK

Harita Mühendisi ve Gayrimenkul Danışmanı Hakan Bıçakçı’nın engin bilgi birikimi ve deneyimlerini aktaracağı eğitimde katılımcılar, sektördeki güncel fiyatları Endeksa ile analiz etmeyi öğrenirken, diledikleri bölgedeki arazi ve arsa değerlemesi konusunda uzmanlaşacaklar. Eğitimde aynı zamanda, ‘e-imar okuma’ gibi teknoloji odaklı konular da ele alınacak.

Kurulduğu günden beri gayrimenkul sektöründe yenilikçi yaklaşımıyla tanınan Endeksa, bu eğitimle sektördeki profesyonellerin bilgi havuzuna katkı sağlamayı ve kariyerlerine yön vermelerinde onlara rehberlik ederek önlerini açmayı hedefliyor. 

PROGRAM İÇİN AYRINTILAR 

Eğitime kaydolmak ve detaylı bilgi almak için www.endeksa.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Detaylar şu şekilde; 

2 Mayıs Perşembe
Saat 10:00'da 
Online Katılım
Ücretsiz ve kayıt zorunluluğu bulunmakta.

KONUT PİYASASINI NELER BEKLİYOR? 

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt ipotekli konut piyasasındaki güncel durumla ilgili yaptığı değerlendirmede bu kalemde faiz ve kredi politikalarının belirleyici olduğunun altını çizdi.

İpotekli konut satışlarının sektördeki payında yaşanan dalgalanmalar yüksek fiyat, artan kredi maliyetleri ve krediye erişimin zorlaşması gibi koşullardan kaynaklandığını belirten Öğüt,  Kredili konut satışlarının 2022 - 2023 aralık ayları arasında, yani bir yılda, yüzde 70 oranında azaldığını açıkladı.

An itibarıyla kredili konut piyasasının aktörleri, yani hem alıcılar hem de satıcılar temkinli davrandıklarına dikkat çeken Öğüt  ''çok yakında yürürlüğe girmesi beklenen ve özellikle ilk el konut alımlarında destek sağlayacak bir kampanya söz konusu.

Bu kampanyanın 1,2 faiz oranında 15 yıl süreyle kredi kullanımını mümkün kılacağı tahmin ediliyor. İnsanlar da doğal olarak kampanya hayata geçtikten sonra piyasada oluşacak yeni trendleri görmeden karar almak istemiyorlar. Şu anda bir bekleme süreci söz konusu. Bu süreç tamamlandıktan sonra, beklentimiz hem ipotekli konut piyasasının canlanması hem de konut satış adetlerinin artması yönünde.” dedi.