29 / 04 / 2024

Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi

 Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi

Meclis'te kabul edilen kanun teklifi ile endüstri merkezlerine ek alanlar açılması kabul edilirken, özel endüstri merkezleri kuruluşunda arazi şartlarıyla ilgili gibi bir takım değişiklikler yapıldı. İşte detaylar...



TBMM'de kabul edilen kanun teklif ile endüstri bölgeleriyle ilgili bir dizi değişikliğe gidildi. Buna göre mevcut endüstri bölgelerine gelecek başvurular doğrultusunda ek alanlar tahsis edilecek. Özel endüstri alanlarında aranan metrekare şartları ise değiştirilerek daha küçük alanlarda yüksek teknoloji ve katma değeri ürünlerin üretileceği küçük endüstri merkezlerinin kurulmasına olanak tanınacak. Bakanlık yeni alanları belirlerken gerçek ve tüzel kişilerden gelen başvuruları dikkat alacak. Hali hazırda mevcut endüstri alanlarına yapılacak eklemeler mevcut alanın büyüklüğünden daha büyük olamayacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulacak

Endüstri Bölgeleri Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifiyle Bakanlık, kurum ve kuruluşların veya yönetici şirketin başvurusuna dayanarak ya da resen yer seçimi yapmak suretiyle hali hazırda endüstri bölgeleri kurulu bölgelere, ilave alan önerisinde bulunabilecek. Yeni kanuna göre  Bakanlıkça belirlenen alanlarda, Cumhurbaşkanınca endüstri bölgelerinin kurulmasına veya yeni alanlar eklenmesine izin verilebilecek. Yeni düzenlemeye göre ilan edilen endüstri bölgesi alanından büyük olmamak kaydıyla bölgeye ilave edilecek alanlara Bakanlıkça karar verilecek ve yeni sınırlar Resmi Gazete'de yayımlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön