04 / 05 / 2024

Enerji için ilk kredi Vakıfbank'tan!

Enerji için ilk kredi Vakıfbank'tan!

VakıfBank, 'Dünya Bankası KOBİ Enerji Verimliliği Projesi' kapsamında KOBİ’lerin, enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan makine değişimleri, izolasyon, rejenarasyon, co-jenerasyon ve trijenarasyon gibi yatırımlarını finanse ediyor.



VakıfBank, 'Dünya Bankası KOBİ Enerji Verimliliği Projesi' kapsamında ilk kredi kullandıran banka oldu. İlk kredi, Konya’da imalat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın eski model ve yüksek enerji tüketimine sahip makinelerinin yenilenmesi için kullanıldı. Yeni makinelerle firmanın enerji verimliliği yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdi. VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi, "Türkiye’nin artan enerji ihtiyacının daha verimli bir şekilde karşılanması ve doğal kaynakların korunması konusunda çevresel farkındalığın artırılmasına yönelik bir çalışma olan Dünya Bankası’nın 'KOBİ Enerji Verimliliği Projesi'nde yer almak ve hem ülke ekonomisine hem işletmelerin verimliliğine katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.  


HEDEF MALİYETlerİ DÜŞÜRMEK 


VakıfBank, 'Dünya Bankası KOBİ Enerji Verimliliği Projesi' kapsamında KOBİ’lerin, enerji maliyetlerini düşürmeyi ve enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan makine değişimleri, izolasyon, rejenarasyon, co-jenerasyon ve trijenarasyon gibi yatırımlarını finanse ediyor.


Akşam


Geri Dön