28 / 04 / 2024

Enerji projeleri için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak!

Enerji projeleri için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak!

Hidroelektrik santrali ve enerji iletim hattı projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu' nun konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete' de yayımlandı....




Hidroelektrik santrali ve enerji iletim hattı projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, "380 kV Osmanca-Ada 2 DGKÇS Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Kastamonu-Araç-Safranbolu Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Oymapınar-Alanya 2 Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Çanta RES?TM- (Silivri TM-Trakya DGKÇS) Dr. 186 İrtibatı Enerji İletim Hattı Projesi" ve "380 kV (Gökçekaya-Adapazarı) Brş. N.-Aksa TES Enerji İletim Hattı Projesi" güzergahındaki taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.


Ankara'da tesis edilecek Yenice Hidroelektrik Santrali-Nallıhan Dağıtım Merkezi Enerji Nakil Hattının yapımı için ise bazı parsellerin acele kamulaştırılmasına karar verildi.


Ayrıca, Adana'da tesis edilecek Karakuz Barajı ve Hidroelektrik Santrali yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından, Artvin'de Barış Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ve Akhisar Demiryolu geçişinin yapımı amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından bazı gayrimenkullerin de acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.


Öte yandan, Bakanlar Kurulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yazısı üzerine Erzurum'daki bazı köylerde arazi toplulaştırması yapılmasına da karar verdi.


AA


Geri Dön