14 / 05 / 2024

enerji santralleri için kamulaştırılacak yerler

enerji santralleri için kamulaştırılacak yerler

Hidroelektrik santrali ve enerji iletim hattı projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu' nun konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete' de yayımlandı....

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Kentsel dönüşüm enerji verimli binalar hayata geçirmek için büyük fırsat!

Enerji tüketiminin her geçen gün arttığı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, enerjide  dışa bağımlılığı azaltmak için kalıcı çözümlere odaklanılması ve  yalıtım seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Vladimir Putin: Kripto paraları enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para birimlerini enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken olduğunu söyledi.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

enerji santralleri için kamulaştırılacak yerler Haberi

enerji santralleri için kamulaştırılacak yerler


Hidroelektrik santrali ve enerji iletim hattı projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, "380 kV Osmanca-Ada 2 DGKÇS Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Kastamonu-Araç-Safranbolu Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Oymapınar-Alanya 2 Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Çanta RES?TM- (Silivri TM-Trakya DGKÇS) Dr. 186 İrtibatı Enerji İletim Hattı Projesi" ve "380 kV (Gökçekaya-Adapazarı) Brş. N.-Aksa TES Enerji İletim Hattı Projesi" güzergahındaki taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.


Ankara'da tesis edilecek Yenice Hidroelektrik Santrali-Nallıhan Dağıtım Merkezi Enerji Nakil Hattının yapımı için ise bazı parsellerin acele kamulaştırılmasına karar verildi.


Ayrıca, Adana'da tesis edilecek...