27 / 04 / 2024

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.



Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Bingöl'de kurulacak olan Yedisu HES Yardımcı Kaynak GES üretim tesisi ile Çanakkale ve Balıkesir'de kurulacak Ihlamur Rüzgar Enerji Santrali ve Armutçuk Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı gerekçesiyle bilgileri ilgili kararda belirtilen bazı taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılacak.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete de yayımlandı!

12 İLDEKİ 73 TAŞINMAZ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI


Mülkiyeti Kamu Maliyesi Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) ait bazı taşınmazlar için de özelleştirme kararı verilmişti.

Özelleştirme kapsamına alınmış olan söz konusu taşınmazlarla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Özelleştirme kararı kapsamındaki taşınmazların bazıları, İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri, Muğla'da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris'te,  İzmir  Çeşme, Antalya Kemer,  Manavgat ve Alanya'da,  Ankara  Yenimahalle'de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı kararına göre, özelleştirme kapsamına alınmış olan taşınmazlar Aydın, Adana, Ankara, İzmir, Antalya, Kırklareli, Batman, Edirne İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla'da yer alıyor.

Söz konusu kararla özelleştirme kapsamına alınmış olan taşınmazların, 'satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin hukukuna uygun sair tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının beraber uygulanarak özelleştirilmesine karar verilecek.

Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanacak.

Bingöl kamulaştırma kararı için tıklayın

Çanakkale ve Balıkesir kamulaştırma kararı için (Ihlamur Rüzgar Enerji Santrali) tıklayın

Çanakkale ve Balıkesir kamulaştırma kararı için (Armutçuk Rüzgar Enerji Santrali) tıklayın

Ev satıp yatırım yapmak mı, kirayla yatırım yapmak mı mantıklı?

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın!

TOKİ'den 6 ile 1.700 konut yeni konut geliyor! Tarihler tek tek açıklandı!


Geri Dön