21 / 05 / 2024

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...



Türkiye'de farklı kentlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü 32532 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre , Zonguldak'ın Merkez ilçe sınırlarında tesis edilecek trafo binasının yapımı amacıyla kararın ekindeki haritada güzergahı gösterilen taşınmazlar Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Ayrıca Zonguldak dışında Erzurum'da da kurulacak Nenehatun Rüzgar Enerjisi Santrali elektrik üretim tesisinin yapımı için Tekman ilçesine bağlı Akçakoca Mahallesi'nde bulunan 209 ada 4 parsel numaralı taşınmazın da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması için karar verildi.

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!


2023'te KAMULAŞTIRMA DAVA SAYISI 196 BİN 289 OLDU


Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kamulaştırma ve ecrimisil davaları, Türkiye'de hukuk mahkemelerini en fazla uğraştıran dava konuları arasında başı şekiyor. Resmi olarak açıklanan 2023 rakamlarına göre, hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289 olurken, haksız işgal (Ecrimisil) dava sayısı ise 21 bin 892 oldu.

Habertürk'ten Esra Toptaş imzalı habere göre Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mülk sahiplerinin mülküne ilişkin kamulaştırma kararından zamanında haberdar olmaması durumunda uzlaşma görüşmeleri öncesi ön araştırma yapma fırsatını kaçıracağını belirtti.

Açıklamasında kamulaştırma için kamunun öncelikle mülk sahibi ile uzlaşma masasına oturmasının zorunlu olduğunu, uzlaşma sağlanmadığında konunun mahkemeye intikal ettiğini kaydeden Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz ayrıca mülklerini yakından takip etmeyen vatandaşları bekleyen bir diğer riskin de haksız işgaller olduğunu belirtti. 

Ayrıca İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz  açıklamasında bir uyarı daha yapacak, "Eğer mülkünüz üzerindeki haksız işgali fark etmezseniz, hem işgalciyi tahliyede zorlanırsınız, hem de hakkınız olan tazminatı tam olarak kazanamazsınız." ifadelerini kullandı. 

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

İnşaat sektöründeki büyüme çelik yapılardan geçiyor!

Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa ve arazi müjdesi! 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ve Nisan 2024 fırsatı!


Geri Dön