04 / 07 / 2024

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.



Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan yeni karara göre bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılmasına yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HEDEFİ YÜZDE 30'A YÜKSELTİLDİ!

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla Enerji Verimliliği Kanunu’na göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü kamu binaları için enerji tasarruf hedefi yükseltildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarrufu hedefi 2030 yılına kadar yüzden 15 seviyesinden yüzde 30 seviyesine çıkarılacak.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30 a yükseltildi!

KAMU BİNALARINDA SON DAKİKA! RESMEN AÇIKLANDI!

Belirlenen tasarruf hedefine ulaşılarak enerji verimliliğinin ve emisyon azaltımının sağlanması amacı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda hazırlanan Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi'nin bakanlığın resmi internet adresinde paylaşılacağı ifade edildi.

Söz konusu tasarruf hedefinin kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanması, uygulamaların takibi ve enerji tasarruf hesaplarının Cumhurbaşkanlığı'na raporlanmak üzere rehberde belirtilecek usule göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bildirimine devam edileceği kaydedildi.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Geri Dön