28 / 04 / 2024

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Pek çok şehirde enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırma kararları verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kararlar.... 



Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına, Artvin'de bir alanın riskli alan ilan edilmesi hakkındaki kararın kaldırılmasına, çeşitli üniversitelerde bazı enstitü ve fakültelerin kurulmasına, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatında bazı değişiklikler yapılmasına ve İstanbul'da iki özel endüstri bölgesi kurulmasına ilişkin karar alındı. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlarda, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Maraş, Urfa, Nevşehir'in de aralarında yer aldığı çeşitli şehirlerde bazı taşınmazlar, enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırılacak.

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete de yayımlandı!

Aydın, Kayseri ve Çanakkale'de kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) üretim tesisi için bazı taşınmazlar ile Kestanederesi RES yapımı için  İzmir  ve Manisa'da bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin karar alındı. 

Bu doğrultuda, Aydın'da kurulacak Dampınar RES, Kayseri ve Çanakkale'de kurulacak Ovacık RES üretim tesisi için gerekli bazı taşınmazlar ile Kestanederesi RES yapımı amacıyla İzmir ve Manisa'da bulunan bazı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilecek şekilde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacağı belirtildi. 

Ayrıca, Kumarlı hidroelektrik santrali (HES) üretim tesisinin inşa edilmesi için Maraş'ta yer alan bazı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Diğer taraftan, bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV G4- Viranşehir TM Enerji İletim Hattı Projesi" ve TEİAŞ'a ait "154 kV Nevşehir-Derinkuyu Enerji İletim Hattı Projesi" çerçevsindeki proje güzergahına denk gelen taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak üzere Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırma yapılacağı da açıklandı. 

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete de yayımlandı!

Yine çeşitli şehirlerde yapılacak doğal gaz boru hattı projeleri için de bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. 

Bu kapsamda, Dursunbey ilçesi Doğal Gaz Boru Hattı'nın gerçekleştirilmesi için Bursa ve Balıkesir illeri, Korkuteli-Fethiye-Dalaman-Ortanca ilçeleri Doğal Gaz Boru Hattı'nın gerçekleştirilmesi amacıyla Antalya ve Muğla illeri, Seydişehir-Ermenek ilçeleri Doğal Gaz Boru Hattı'nın gerçekleştirilmesi amacıyla Karaman ve Konya illeri, Taşköprü- Boyabat ilçeleri Doğal Gaz Boru Hattı'nın gerçekleştirilmesi için Kastamonu ve Sinop illeri ve Keskin-Çelebi Doğal Gaz Boru Hattı'nın gerçekleştirilmesi amacıyla Kırıkkale sınırları içinde bulunan ve güzergaha isabet eden taşınmazlar ile projeler kapsamında yapılacak tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç olan taşınmazların, mülkiyet ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak üzere Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından acele kamulaştırılma yapılacak. 

Ayrıca, Samsun-Ankara Doğal Gaz Boru Hattı Deplase ve Başkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin hayata geçirilmesi için  Ankara  sınırları içinde bulunan ve güzergaha isabet eden taşınmazlar ile projeler kapsamında inşa edilecek tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı için ihtiyaç olan taşınmazların, mülkiyet ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından kamulaştırılmasına karar verildi. 

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bir başka karara göre, Artvin'in Merkez ilçesindeki Çayağızı Mahallesi'nde yer alan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkındaki 19 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı da yürürlükten alındı. 

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

TOKİ Kayseri projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye yeni proje müjdesi!

Beklenen 2024 yılı okkalı zamda maaşlar yeniden hesaplandı! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar


Geri Dön