28 / 04 / 2024

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 1. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılara verilmek üzere toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 adet arsanın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılmasına karar verildi. 



Resmi Gazete’de  yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  imzası ile  Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Cihadiye ve Fatih Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Malatya Merkez birinci Organize Sanayi Bölgesi ilave alanında yatırımcıların acil parsel tahsisi taleplerinin karşılanması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar yayımlanarak yürürlüğe girdi.

OSB'ye acele kamuşaltırma kararı verilen 24 arsa ile iglili karar şu şekilde; Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Cihadiye ve Fatih mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri gösterilen taşınmazların, Malatya Merkez I. Organize Sanayi Bölgesi ilave alanında yatırımcıların acil parsel tahsisi taleplerinin karşılanması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27' nci maddesi gereğince karar verildi. 

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete de yayımlandı!

24 ARSA İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI!

Kararnamenin ekli listesinde 14 tanesi Fatih, 10 tanesi de Cihadiye Mahallesinde olmak üzere toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 arsa bulunuyor.

Toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 adet arsanın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılmasına karar verildi.

BU İLLERDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Maraş, Urfa, Nevşehir'in de aralarında yer aldığı farklı şehirlerde bazı taşınmazlar, enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Aydın, Kayseri ve Çanakkale'de kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) üretim tesisi için bazı taşınmazlar ile Kestanederesi RES yapımı için  İzmir ve Manisa'da bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik karar alındı. 

Öte yandan, Kumarlı hidroelektrik santrali (HES) üretim tesisinin inşa edilmesi için Maraş'ta yer alan bazı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Antakya Dikmece’de ‘durdurma’ kararının devamına karar verildi!

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Geri Dön